Fietsroute Bergumermeer

Een heerlijke fietsroute om het Bergumermeer. Genieten van het uitzicht terwijl de natuur om je oren vliegt. Met deze route van ongeveer 26 kilometer ben je 1,5 uur aan het fietsen. De tocht neemt je mee langs molens, landschappen en meren ten oosten van Bergum. Ben jij klaar om deze fietstocht te fietsen?

Fietsen in Burgum

We beginnen de route in Burgum op fietspunt 62. Uiteraard kan je de route op elke locatie starten en in alle volgordes rijden. Toch is dit wel een fijne opstartplek omdat je hier gemakkelijk kan komen. Daarnaast kun je hier je auto kwijt en op het eind heerlijk genieten van een hapje en drankje. Via de Tsjibbe Geartsstrjitte 1 rijden we in zuidelijke en daarna oosterlijke richting door naar route 84 en 85. Hier rijden we langs de Molen de Hoop. Deze werd in 1867 geplaatst als vervanger voor de koren en pelmolen die in 1881 in vlammen ging. Mocht je een bezoekje willen brengen is dit zeker mogelijk. Elke zaterdag is hij geopend. Vanuit deze locatie rijden we verder over 83, 82 en 79 door het plaatsje genaamd Eastermar.

Fietsroute Bergumermeer: door de prachtige natuur

Fietsroute BergumermeerNadat we door het Eastermar zijn gefietst rijden we verder naar het noorden. Aan de westkant kun je nu af en toe al een stuk van het Bergumermeer zien. Via route 75 langs het Hoogzand en door de Schuilenburg gaan we linksaf richting het water. Hier zullen we een stuk langs manoeuvreren voordat we weer verder gaan. Een uitgekozen plek om even tot rust te komen en te genieten van het uitzicht!
Wanneer je klaar bent om verder te gaan pak je je fiest op en rijdt je verder naar Jistrum. Hier neem je route 70 en 71 om via 69 en 66 weer terug te fietsen naar Burgum. Daar kom je via nummer 54 weer terug bij het startpunt. Vanuit deze locatie kun je verschillende andere routes rijden. Uiteraard kan je er ook gewoon voor kiezen om een drankje te doen of gelijk een hotel te pakken.

Fietsen langs het Bergumermeer is de moeite waard

Al met al is Fietsroute Bergumermeer een mooie route die niet te lang is. Binnen no-time kan je weer terug zijn op de locatie. Maar je kan het ook heerlijk lang maken door regelmatig te stoppen op alle mooie locaties. Eén ding is in ieder geval zeker: deze fietsroute is de moeite waard om te fietsen.