Burgemeester Rasterhoffpark

Het Rasterhoffpark is een prachtig natuurgebied in het zuiden van de stad Sneek. Gevuld met heuvels, bos en dieren is dit voor iedereen een leuke plek om te bezoeken. Dit natuurpark is gelegen aan de A7 bij Van der Valk en heeft genoeg parkeerruimte aan beide zijden van het park. Het park is gratis te betreden van zonsopkomst tot zonsondergang.

Geschiedenis Rasterhoffpark

Hoewel het park al erg oud lijkt is het Rasterhoffpark één van de jongste parken in de gemeente Súdwest-Fryslân . Het park is namelijk op 21 mei 2005 geopend. Dit vond plaats binnen in het park en ging gepaard met een openingsweekend. Vroeger werd deze plek gebruikt als huisvuilstortplaats. Ook hebben er op deze plek veel zandafgraving plaatsgevonden. Maar nu is het bos een fijne plaats om te wandelen en heerlijk te genieten van het uitzicht. Je kunt hier prachtig wandelen, hardlopen en fietsen. Het park is gevestigd aan het water waardoor je ook vanuit de boot prima tijdelijk dit park kan bezoeken. Het Rasterhoffpark is een samenvoeging van het voormalige stadsbos en wordt beheerd door gemeente Súdwest-Fryslân. Het heeft een oppervlakte van ongeveer 30 hectare waarvan het grootste gedeelte gewoon bewandeld kan worden.

RasterhoffparkIn het burgemeester Rasterhoffpark, oftewel gewoon Rasterhoffpark bevindt zich een gecreëerde waterval. Deze waterval is in de winter afgesloten. Maar in de zomer is het een prachtige plek om de kinderen heen te gaan. Niet alleen de wandelpaden, de waterval en de Van der Valk maken deze plek erg gezellig. Normaal gezien denk je niet aan een leuke plek als je aan een oude vuilnisbelt denkt. Toch is hier nu niet veel meer van te zien.

Het Rasterhoffpark bezoeken

In het bos zijn kleine meertjes waar het bos mooi omheen loopt. Hier kan je prachtig omheen lopen of in de zomer een heerlijke picknick houden. Ook lopen er in dit gebied Schotse hooglanders en reeën vrij rond. Voornamelijk de Schotse hooglanders zijn altijd wel goed te zien op de grote heuvels in dit park. Ze liggen meestal op de heuvel in de weilanden of verschuilen zich achter de grasweide. De reeën houden zich iets meer verscholen maar zijn regelmatig via de snelweg te zien. Mocht je goed opletten is het ook mogelijk om een watersalamander of kikker te spotten. Daarnaast zijn er vele vogels die in dit natuurgebied broeden. Hiervoor zijn ook ecorichels gemaakt, dat als nestplaats voor vogels bedoeld is.

Burgemeester RasterhoffparkHet bijzondere aan het burgemeester Rasterhoffpark in Sneek is het amfitheater dat midden in het park gevestigd is. Een perfecte plek om met groepen samen te komen. Daarnaast wordt het regelmatig gebruikt voor evenementen of muziek avonden. Het biedt namelijk plaats voor honderden toeschouwers. Hoewel het park in de zomer natuurlijk het mooiste is, is het ook in de winter een plaatje om te zien. Zeker bij zonsopkomst en zonsondergang kun je aan bijna alle zijden genieten van het uitzicht. Een wandeling door het bos, het heide of de heuvel op om te genieten van het uitzicht. Het behoort allemaal tot de mogelijkheid. Voor de kinderen zijn er naast de waterval ook een aantal speeltoestellen geplaatst.

Wil jij een gezellige, romantische wandeling maken? Dan is dit, naast het Sneekermeer, de beste plek in deze plaats.