Kinderboerderij Leeuwarden

We kennen het allemaal: heerlijk naar de schapen, geiten en kippen als klein kind: dat is waar kinderboerderij Leeuwarden ook om draait. Het is een prachtige ruime locatie waar je heerlijk kan genieten van alle dieren. Niet alleen voor kinderfeestjes en schoolreisjes is dit een leuke activiteit. Ook voor ouders met kinderen is het een perfecte plek om een ochtend of middag te vullen. Naast de dieren is er een speeltuin aanwezig en kan je heerlijk zitten en genieten van koffie, thee en warme snacks. Ook vindt hier dagelijks een dagbesteding plaats voor mensen met een beperking. Hiermee proberen zij structuur, sociale contacten, begeleiding en een gezellige sfeer te bieden waardoor de deelnemers zich steeds meer op hun plek gaan voelen.

Dieren Kinderboerderij Leeuwarden

Kinderboerderij LeeuwardenWanneer je deze kinderspeelboerderij bezoekt zul je al snel zien dat het er vol staat met dieren. Niet alleen de bekende kippen, schapen en konijnen zijn hier namelijk te vinden. Ook geiten, cavia’s en duiven behoren tot de kleine dieren. Daarnaast zijn er eenden, kalkoenen, zwanen en natuurlijk pauwen te vinden. Uniek is dat hier ook grote dieren staan, zo vind je er verschillende ezels en pony’s. En vergeet niet het paard dat overal bovenuit steekt. Het meest prachtige dier is natuurlijk de pauw en de parkieten mogen ook niet ontbreken. Een ware dierenfestijn waar zowel jij als je kind volledig van kunnen genieten.

Openingstijden en Tarieven

Gedurende het hele jaar is Kinderboerderij Leeuwarden dagelijks open van 10:00 tot 17:00 uur. Wil je graag met een groep de kinderboerderij bezoeken? Dan is het verplicht om hier een afspraak voor te maken. Het voordeel van groepsbezoeken is dat je er al vanaf 9:00 uur in mag.

Hoewel de meeste kinderboerderijen gratis zijn, is het bij Kinderboerderij Leeuwarden niet zo. Hier betaal je voor kinderen een entree van € 2,50. Als volwassene betaal je € 2,75. Wanneer je het leuk vind om vaker naar Kinderboerderij Leeuwarden te komen, kun je gebruik maken van strippenkaarten. Een strippenkaart voor kinderen kost € 22,50 en een strippenkaart voor volwassenen is € 24,75.