Kinderboerderij Dokkum

Kinderboerderij Dokkum met de naam Anna Zijlstra Hoeve bevindt zich in een mooie omgeving. Wanneer je naar deze kinderboerderij gaat voor het bekijken van de verschillende dieren is jouw bezoek zeker de moeite waard.

Kinderboerderij Dokkum

Boerderij dieren zoals geiten, schapen, varkens en ezels kun je hier het hele jaar door vinden. Maar ook kleinere dieren zoals konijnen, kippen, ganzen en eenden zijn van de partij. Houd je ervan om heerlijk te wandelen? Volg dan de wandelroute die rondom de kinderboerderij ligt. In 30 tot 45 minuten loop je door een prachtig park in omgeving Dokkum.

Speeltuin in Kinderboerderij Dokkum

Naast de kinderboerderij is er ook plek voor kinderen t/m 12 jaar om te spelen. Voor de allerkleinste is er een speciale schommel gemaakt. De oudere kinderen kunnen klimmen op de klimtoestellen, van de glijbanen af en lekker springen op een airtrampoline. Natuurlijk horen er in een speeltuin ook schommels. Daarnaast zijn er plekken voor het bouwen van zandkastelen. Ook is er gedacht aan rolstoelgebruikers. Voor hen is er een aangepaste zandbak gebouwd en zij kunnen op een speciaal speeltoestel spelen. De tractors en speelhoed wagens mogen door ieder kind gebruikt worden. Wel is het zo dat het gebruik van speeltoestellen op eigen risico is. Let op: het is belangrijk dat een volwassene aanwezig is om de kinderen te begeleiden.

Verschillende soorten tuinen

Naast Kinderboerderij Dokkum en de speeltuin zijn er op het terrein nog veel meer dingen te bezichtigen. Denk bijvoorbeeld aan het wandelen door de vlindertuin of kom een kijkje nemen naar de moestuin. Hier wordt zowel biologische groente als fruit verbouwd die je tijdens het seizoen ook kunt kopen. Er is ook een pluktuin! Waar je prachtige bloemen mag plukken tegen een betaling van € 2,50. Door 15 stengels uit te zoeken mag je je eigen bosje bloemen samenstellen.

Openingstijden en Tarieven Kinderboerderij Dokkum

Tijdens de maanden april t/m september is kinderboerderij Dokkum van maandag t/m vrijdag van 9:30 tot 16:30 uur geopend. In het weekend is dit van 13:00 tot 17:00 uur. In de maanden van oktober t/m maart is de kinderboerderij doordeweeks geopend van 9:30 – 16:00 uur. Gedurende het weekend is Anna Zijlstra Hoeve niet open.

Tijdens feestdagen zoals Hemelvaartsdag en Pinksteren kun je de boerderij van 13:00 tot 17:00 bezoeken. Voor Koningdag en Bevrijdingsdag geldt dit niet. Dan is Kinderboerderij Dokkum dicht.

De entreeprijs is € 2,50 per persoon. Wanneer je langer wilt genieten van de kinderboerderij kun je een knipkaart kopen. Hiermee kun je 25 keer naar Kinderboerderij Dokkum. Hiervoor betaal je € 20,-

Heb je een hond die je graag mee wilt nemen? Zorg er dan voor dat hij of zij aangelijnd is anders is jouw hond niet toegestaan.