Visserijdagen Harlingen

Visserijdagen Harlingen is een bijzonder evenement in het prachtige noorden waar het allemaal om vis draait. En waar kan je dat het beste houden dan in een echte havenstad? Zowel in het verleden als het heden wordt hier veel verhandeld. Daarnaast staat deze plaats bekend om zijn monumenten, veerboten en verschillende evenementen georganiseerd zoals bijvoorbeeld The Tall Ship Races. Ook de visserijdagen vinden plaats in havenstad Harlingen en trekken bezoekers uit de hele wereld. Nieuwsgierig wat dit allemaal inhoud? Wij leggen het graag voor je uit.

Wat zijn de Visserijdagen in Harlingen?

De Visserijdagen hebben een duur van vier dagen en vinden plaats aan de Waddenzee. Dit evenement heeft jaarlijks een bezoekersaantal van meer van tienduizend mensen. Dat dit aantal zo groot is heeft er mee te maken dat het festival in 2010 is uitgeroepen tot beste Regio-evenement van niet alleen Friesland, maar van heel Nederland.

Wat de Visserijdagen zo interessant maakt komt niet alleen door de sfeer die wordt neergezet door dans, folklore, muziek en zang. Maar ook juist door de mix van zowel ouderwetse als modernere onderdelen. Tussen meer dan zeshonderd monumenten is heel veel cultuur terug te vinden.

Programma Visserijdagen Harlingen

Woensdag 29 augustus: Het programma begint om 10:00 uur met een politiekaatswedstrijd en om 14:30 is er zowel voor de kinderen als voor volwassenen een programma. De officiële opening voor de 59e editie van de Visserijdagen gaat om 15:00 uur van start. Om 19:00 begint de Visserijloop. Later die avond treden er verschillende artiesten op.

Donderdag 30 augustus: Voor 3 euro per persoon kun je vanaf 14:00 uur meedoen aan een stadswandeling die door Harlingen gaat. Stadsgidsen organiseren deze wandeling. Van 15:00 uur zijn er verschillende activiteiten te doen, waaronder het kijken naar Harlinger Tobbedansen. Van 19:30 tot 21:00 kun je kijken naar het WK Wrikken, maar als je liever naar een orkest luistert kun je ook daar voor kiezen. Deze duurt tot 22:00 uur. Wel kost het orkest 5 euro per persoon. Geniet in de avond nog lekker van de muziek in de verschillende cafés die in de havenstad te vinden zijn.

Halverwege het festival

Vrijdag 31 augustus: Vanaf 11:00 uur is er een voorstelling in het jeugdcircus. De entreeprijs hiervoor is 5 euro. Van 13:30 tot 17:00 uur zijn er hele grote waterloopballen. Om 14:00 uur zijn er meerdere activiteiten te doen zoals het klompzeilen. Let op dat als je hieraan mee wilt doen dat je je hiervoor anderhalf uur tot een half uur van tevoren voor hebt ingeschreven! Ook is het mogelijk om met een roeiclinic mee te gaan.

Heb je de stadswandeling van de vorige dag gemist? Niet getreurd, op vrijdag wordt er nog één georganiseerd om 14:00 uur. Vind je het leuker om een fotosessie te houden in antieke kleding? Breng dan een bezoek aan museum Het Hannemahuis. Het afdrukken van de foto’s kost 7,50 euro per stuk. In de avond is er een zeskamp van de brandweer.

De VisserijdagenZaterdag 1 september: De open dag van de Visserijdagen trekt veel publiek waardoor dit één van de drukst bezochte dagen van het festival is. Verschillende soorten vis worden klaargemaakt om te proeven en op een vis-tafel worden deze zeedieren gepresenteerd. Voor de kinderen is er gedacht aan een springkussen en een draaimolen. Wanneer je langs de kade loopt zul je prachtig versierde schepen zien. Wil je even binnen kijken of misschien zelfs meevaren? Dat kan! Geniet zo van een tochtje over de Waddenzee.

Vernieuwde onderdelen op de Visserijdagen

Omdat de Visserijdagen zo’n succes zijn geworden werden er nieuwe onderdelen aan het festival toegevoegd. Zo is er bijvoorbeeld sprake van een wielercriterium. Als je van dansen houdt is het Sambafestival zeker aan te raden. Het ritme van de drums maakt dat je vanzelf gaat mee bewegen.

Wanneer zijn de Visserijdagen?

In 2018 zijn de Visserijdagen van woensdag 29 augustus t/m zaterdag 1 september.
Wil je graag weten wat er per dag te beleven is? Kijk dan voor het volledige programma op de site van Visserijdagen Harlingen. Vergeet vooral niet om te genieten van dit variërende festival!