Visserijdagen Harlingen

Visserijdagen Harlingen is een bijzonder evenement in het prachtige noorden waar het allemaal om vis draait. En waar kan je dat het beste houden dan in een echte havenstad? Zowel in het verleden als het heden wordt hier veel verhandeld. Daarnaast staat deze plaats bekend om zijn monumenten, veerboten en verschillende evenementen georganiseerd zoals bijvoorbeeld The Tall Ship Races. Ook de visserijdagen vinden plaats in havenstad Harlingen en trekken bezoekers uit de hele wereld. Nieuwsgierig wat dit allemaal inhoud? Wij leggen het graag aan je uit.

Wat zijn de Visserijdagen in Harlingen?

De Visserijdagen hebben een duur van vier dagen en vinden plaats aan de Waddenzee. Dit evenement heeft jaarlijks een bezoekersaantal van meer van tienduizend mensen. Dat dit aantal zo groot is heeft er mee te maken dat het festival in 2010 is uitgeroepen tot beste Regio-evenement van niet alleen Friesland, maar van heel Nederland.

Wat de Visserijdagen zo interessant maakt komt niet alleen door de sfeer die wordt neergezet door dans, folklore, muziek en zang. Maar ook juist door de mix van zowel ouderwetse als modernere onderdelen. Tussen meer dan zeshonderd monumenten is heel veel cultuur terug te vinden.

Vernieuwde onderdelen op de Visserijdagen

De Visserijdagen

Omdat de Visserijdagen zo’n succes zijn geworden werden er nieuwe onderdelen aan het festival toegevoegd. Zo is er bijvoorbeeld sprake van een wielercriterium. Als je van dansen houdt is het Sambafestival zeker aan te raden. Het ritme van de drums maakt dat je vanzelf gaat mee bewegen.

Wanneer zijn de Visserijdagen?

In 2019 zijn de Visserijdagen van woensdag 28 augustus t/m zaterdag 31 augustus.
Wil je graag weten wat er per dag te beleven is? Kijk dan voor het volledige programma op de site van Visserijdagen Harlingen. Vergeet vooral niet om te genieten van dit variërende festival!