Stranden in Friesland: de beste plekjes in de buurt

Of je nu in het noorden of het zuiden bent: stranden in Friesland zijn er genoeg! Overal in deze provincie vind je mooie gelegenheden om te genieten van de zon, het strand en het water! Hieronder vind je alle stranden in Friesland. Zo kun je altijd, waar je ook bent een strand vinden. Zoek jij de beste plekjes van Friesland? Hieronder hebben we eerst de wat grotere stranden uitgelicht, daarna volgen de wat kleinere. Daarnaast zie je hiernaast google maps met alle stranden in de omgeving. Om het goed te kunnen lezen en aan te klikken raden we je aan om het te vergroten door in de map rechts bovenin te drukken.

Grote en mooie stranden in Friesland

Hieronder een overzicht van de mooiste stranden in Friesland. Over het algemeen zijn deze ook wat groter dan op andere plekken, maar dat hoeft niet zo te zijn. Ook de natuur en omgeving kan erg mooi zijn waardoor deze plekken juist gezien worden als de mooiste omgevingen van Friesland.

MakkumerstrandMakkumerstrand

Of je nu van zonnen houdt of van watersport: het strand in Makkum is zeker in de zomermaanden een perfecte plaats om te zijn. Zwemmen, zeilen, waterboarden: alles is er mogelijk. Er zijn vele mogelijkheden om hier te verblijven en ook als je nog niet kan zeilen of waterboarden ben je hier op de goede plek. Wel zijn de cursussen meestal voor een aantal dagen, maar zelfs voor 1 dag zijn er genoeg mogelijkheden.

Kleine WielenKleine Wielen

Niet alleen is de Kleine wielen (ook bekend als Groene ster) goed te benutten als strand, ook is de omgeving een echt natuur- en recreatiegebied. Ten oosten van Leeuwarden vind je een prachtige omgeving waar je ook prima kan zonnen. Door de omgeving staat dit strand erg bekend, je ligt namelijk niet alleen in het zand maar ook omgeven door bomen.

Mirnser KlifMirnser Klif

Het Mirnser is gelegen aan de Ijsselmeer en is genaamd naar het kleine plaatsje Mirns in de Fryske Marren. Er bevind een bos naast het water en een grasweide waar je lekker kan relaxen naast het strand. Voor de kinderen zijn er ook klein stenen rotsen en paden waar ze zich mee kunnen vermaken. Het hoort niet bij de grootste stranden in Friesland, maar is zeker wel 1 van de mooiste!

Kleinere stranden in Friesland

Later zullen er wat kleinere stranden in Friesland worden toegevoegd. Heb je tips? Dan kun je het altijd laten weten via het contactformulier!
Stranden in Friesland

Harlinger StrandHarlinger strand

Het Harlinger strand in Harlingen is een mooie plek om te genieten van de zee. Daarnaast is ook de stad zelf erg leuk om een keer te bezoeken. Een goede plek om langs de dijk te wandelen of te genieten van alle monumenten.

Pottenstrand

Pottenstrand

Het pottenstrand is een strand in Sneek gelegen aan de Sneekermeer. Er zijn veel activiteiten te doen waaronder waterskiën. Daarnaast is ook de rest van het meer vanuit hier goed te bewonderen. Zeker de moeite waard om eens van dichtbij te bezichtigen.

Strand in LemmerStrand Lemmer

Lemmerstrand: heerlijk gebied rond het IJsselmeer waar je vol kan genieten van de omgeving, cultuur en natuur. Een klein gebied voornamelijk voor zwemmen, maar zeker een waardig en mooi strand in Friesland!