IJsbaan Dicky van der Werf

IJsbaan Dicky van der Werf is een grote ijsbaan in de buitenlucht van Sneek. Het wordt hierdoor dan ook alleen in de winter gebruikt en zal alleen open zijn wanneer de omstandigheden het toelaten. Je vind deze locatie op de Leeuwarderweg 91 in Sneek. Al sinds lange tijd zijn er vele mensen die elk jaar weer opnieuw gebruik maken van deze plek. Het is veilig, gezellig en zeker als de lichten aangaan een mooie plek om in de kou te verblijven. Puur genieten van het ijs onder de sterren met een paar schijnwerpers op je gericht: wie wil dat nou niet? Al sinds een aantal jaar staat er naast Ijsbaan Dicky van der Werf een prachtige entree wat gebruikt wordt als clubhuis. Hier kan je elk jaar weer verschillende versnaperingen kopen. Denk bijvoorbeeld aan heerlijke warme chocolademelk en erwtensoep. Zo weet je zeker dat je ook tijdens het schaatsen gewoon warm blijft.

IJsbaanregels IJsclub Sneek 1871

IJsbaan Dicky van der WerfWanneer je gebruik wil maken van IJsclub Sneek 1871, oftewel IJsbaan Dicky van der Werf zul je je wel aan een aantal regels moeten houden. Het terrein zelf is volledig op eigen risico te betreden. Hierdoor is de club niet verantwoordelijk voor vermissingingen en ongevallen. Je mag niet roken, troep achterlaten en de boel vernielen. Daarnaast zijn honden niet toegestaan. Er wordt op de ijsbaan die in zijn geheel 400 meter is alleen linksom gereden. Daarnaast zijn er hoeken waar IJshockey wordt gespeeld. Handschoenen worden aangeraden, slee rijden mag wanneer het kind door de ouder wordt getrokken. Al met al zijn het belangrijke maar overduidelijke regels om het voor iedereen leuk te houden. Zorg daarom ook dat jij je hier gewoon aan houd zodat iedereen veel plezier kan beleven tijdens het schaatsen.

Eten en drinken IJsbaan Dicky van der Werf

Tijdens het schaatsen honger of dorst gekregen? Of heb je behoefte aan warmte? Dan kun je in het clubhuis terecht voor iets lekkers. Warme dranken zoals warme chocolademelk, thee of koffie kosten allemaal € 1,00. Een koek zit bij de prijs inbegrepen. Wil je alleen een groot stuk koek kopen zonder iets te drinken? Dan betaal je hier € 0,50 voor. Heb je echt trek gekregen? Dan kun je voor € 1,00 een halve rookworst of erwtensoep bestellen. Als je iets kouds wilt drinken betaal je voor limonade inclusief koek € 0,50.

Openingstijden en Tarieven IJsbaan Dicky van der Werf

De gehele week van maandag t/m zondag is IJsbaan Dicky van der Werf te Sneek geopend van 8:30 – 21:30 uur. Bij deze ijsbaan heb je het geluk dat je alleen entree hoeft te betalen zodra de verlichting op de ijsbaan gaat branden. Dit betekent dat de toegang overdag gewoon gratis is. In de avond geldt er een entree van € 2,00 per persoon.

Vorig artikelDe Slotplaats Bakkeveen
Volgend artikelRijksmonument Karmelklooster Drachten