IJsclub Wês Klaer Hitzum

In het dorp Hitzum vind je IJsclub Wês Klaer. Deze ijsbaan ligt zo’n 10 minuten rijden vanaf Zwembad Bloemketerp te Franeker. IJsclub Wês Klaer is in het jaar 1922 gestart. Het doel was toen om de inwoners van Hitzum te voorzien van ijsvermaak. Vanaf dat moment werd er niet alleen geschaatst. Er werden ook tochten gereden en onderling organiseerde men wedstrijden. Ondertussen beschikt de club al meer dan 30 jaar over een eigen ijsbaan. Deze wordt gekenmerkt door een brug die tussen de bomen verscholen zit. Je zult deze brug dus pas zien wanneer je tussen de bomen en de Arumervaart schaatst. Kortom: Deze prachtige schaatsbaan is zeker het proberen waard!

Voorbereidingen IJsclub Wês Klaer

Ieder jaar weer is het in de winter spannend of er wel of niet geschaatst kan worden. Wanneer er wel sprake is van vriestemperaturen, wordt de ijsbaan bij IJsclub Wês Klaer klaargemaakt voor gebruik. Zodra de ijsbaan onder water is gezet, is het afwachten tot de vorst er een schaatsbaan van maakt. Als de winter streng genoeg is, kunnen zowel de dorpsbewoners als de mensen uit andere plaatsen hier geweldig schaatsen. Is er sprake van een winter dat het niet hard genoeg vriest? Wees dan niet getreurd. Als lid van IJsclub Wês Klaer kun je namelijk 1x per jaar een middag gaan schaatsen op de kunstijsbaan Thialf. Hiervoor moet je even naar Heerenveen reizen, maar dan heb je wel een leuke middag.

Openingstijden en Tarieven

IJsclub Wês KlaerWanneer het zover is dat men weer kan schaatsen is IJsclub Wês Klaer tot 21:30 geopend. In de avonduren is de ijsbaan heel goed verlicht. Verder hoef je je geen zorgen te maken over eten en drinken. Er staat tijdens de wedstrijden namelijk een koek en zopie tent van de ijsclub waar je iets lekkers mag halen.

Kinderen jonger dan 16 jaar betalen een entree van € 6,00.
Ben je 16 of 17 jaar? Dan betaal je de helft minder, namelijk € 3,00. Op je 17e mag je aspirantlid worden.
Ben je lid en 18 jaar of ouder? Dan betaal je € 6,00 entree.

Vorig artikelHet vrouwtje van Stavoren
Volgend artikelNatuurmonument Skrok