De Ryptsjerksterpolder

Zodra het vriest pakken de Friezen hun schaatsen om erop uit te gaan. Eén van de eerste plekken waar geschaatst wordt is dan ook De Ryptsjerksterpolder. De reden hiervoor is dat er in deze polder vaak als eerst lichte vorst ligt. De lichte vorst ontstaat op deze polder heel makkelijk doordat het water daar in de winter erg ondiep is. Dit maakt het ook redelijk veilig om de dunne ijslaag uit te proberen. De polder bevindt zich in de buurt van Ryptsjerk dat tussen Leeuwarden en Noardburgum ligt. Daarnaast behoort De Ryptsjerksterpolder tot natuurgebied De Grote Wielen.

De Ryptsjerksterpolder veilig of niet?

De RyptsjerksterpolderOndanks dat de lichte vorst in de polder vaak nog net iets te riskant is om echt goed erop te kunnen schaatsen, proberen een hoop mensen het toch ieder jaar weer uit. Het blijft natuurlijk een hele belevenis om steeds weer de schaatsen uit de kast te kunnen pakken en te genieten van de vrijheid op het ijs. Een tip: blijf de weerberichten goed in de gaten houden en luister naar het advies van de weerman of weervrouw. Hij of zij weet vaak het beste of het wel of niet verstandig is om het ijs op te gaan. Zelfs als het ijs er voor jou misschien al schaatsbaar uitziet, kan het soms toch verstandiger zijn om hier nog even mee te wachten. Uiteraard blijft het ijs betreden altijd op eigen risico.

Bereid je goed voor op De Ryptsjerksterpolder

Wanneer je een dagje uit gaat is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Net als wanneer je op vakantie gaat. Hier staan een aantal punten beschreven waar je op kunt letten. Op deze manier wordt jouw dagje uit nog leuker! Wanneer je op de kaart zoekt naar De Ryptsjerksterpolder zul je deze niet vinden. Wel wordt je verwezen naar De Grutte Wielen. Wees gerust, dit is namelijk precies de plaats waar je moet zijn voor een heerlijk dagje schaatsen.

Voor De Ryptsjerksterpolder gelden geen openingstijden en tarieven. Ook is er op het ijs geen plek waar je warme chocolademelk of iets te eten kunt halen. Daarom kan het handig zijn om zelf lunch mee te nemen. Wil je graag iets warms nuttigen? Dan kun je naar het restaurant dat bij natuurgebied De Grote Wielen hoort. Houdt er rekening mee dat een lunch hier al gauw kan oplopen tot zo’n 25 – 33 euro per persoon. Wil je gewoon ergens een kopje koffie, thee of chocolademelk drinken? Dan kun je het beste naar de binnenstad van Leeuwarden gaan voor een geschikt café.

Vorig artikelStadhuis Bolsward Monument
Volgend artikelLove Monument Leeuwarden