Schaatsen in Thialf

Thialf staat bekend als de plek waar vele topschaatsers hebben getraind. Dit maakt de hal in Heerenveen bijzonder voor Nederland. Maar niet alleen voor ons land is dit ijsstadion heel belangrijk. Schaatsers over de hele wereld zien Thialf als het hart van de schaatswereld. Nu je dit allemaal weet is het natuurlijk extra bijzonder om hier een keer te komen schaatsen. Dit kun je doen door recreatief schaatsen, schoolschaatsen en het geven van een kinderfeestje. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor jeugdschaatsen. In het ijsstadion Thialf krijg je genoeg ruimte om zowel te trainen als gewoon voor de lol te komen schaatsen.

Recreatief schaatsen

Wanneer je ervoor kiest om recreatief te gaan schaatsen kun je dit doen op een ijsbaan van 333 meter of op de bekende ijsbaan van 400 meter. Hierdoor heb je dus enorm veel ruimte om te schaatsen. Voor de jonge kinderen is er een speciale baan van 30×30 meter met de naam de krabbelbaan.

Met school schaatsen in Thialf

ThialfOmdat schaatsen niet weg te denken is wanneer je aan de Friese cultuur denkt, is het heel belangrijk om dit ook op school mee te krijgen. Hoe ontzettend leuk is het om zelf een stukje historie te beleven? Kinderen die opgroeien in de schaatsprovincie moeten eigenlijk dit stuk van de Friese cultuur wel meekrijgen. Het schoolschaatsen moet eraan bijdragen dat kinderen gestimuleerd worden om meer te sporten. Daarom wordt er tijdens de lessen ook aandacht besteed aan de beleving van het schaatsen.

Het is de bedoeling dat de kinderen op die manier ook meer plezier krijgen in het spel dat achter het schaatsen zit. Om diezelfde reden geeft Thialf ook een les met de beginselen van ijshockey. De basisschool groepen 5 t/m 8 zijn welkom om voor 4 lessen lang in Thialf te komen schaatsen. Iedere leerling betaalt voor elke les € 3,25. Dit betekent dat de totaalkosten € 13,- bedraagt.

Jeugdschaatsen in Thialf

Schaatsen is een sport waarbij je eigenlijk altijd weer iets nieuws kunt leren. Voor een heel seizoen kunnen kinderen leren schaatsen en zich verder ontwikkelen binnen 17-20 lessen. Het belangrijkste in de lessen is dat de kinderen plezier in het schaatsen hebben.

Kinderfeestje op de schaatsbaan in Thialf

Zit jij op de basisschool en ben jij nog net geen 12 jaar of net 12 geworden? En wil jij graag je verjaardag op het ijs vieren? Kom dan gezellig met je vrienden en vriendinnen naar Thialf. Het is toch fantastisch om samen op de wereldberoemde ijsbaan te mogen schaatsen? Tijdens je feestje kun je genieten van patat en iets te drinken in Brasserie de Bûtenbocht. Of je dit liever voor of na het schaatsen wilt doen, bepaal je helemaal zelf! De kosten voor een kinderfeestje bedraagt €7,50 per persoon. Voor deze prijs kunnen de kinderen lekker schaatsen, iets drinken en patat eten in het restaurant. Wanneer je als begeleider mee bent betaal je €2,50 per persoon als je niet meedoet met schaatsen. Je krijgt gratis koffie. Vind je het geweldig om mee te schaatsen? Dan betaal je als begeleider €9,50 per persoon.

Openingstijden en Tarieven Thialf

Bij Thialf gelden er iedere maand andere openingstijden. Het is daarom raadzaam om hun eigen website te checken voor de actuele openingstijden.

Per dagdeel betaal je t/m 15 jaar € 4,50.
Vanaf 16 jaar betaal je € 8,00.
65+ betaalt € 6,00
Ben je lid van de vriendenkring van 16 jaar en ouder? Dan betaal je € 7,00
Ben je lid van de vriendenkring van 65+? Dan betaal je € 5,25

Vorig artikelBowlen in Leeuwarden
Volgend artikelBowlen in Joure