IJsclub Winterwille Wommels

Net als in vele dorpen in Friesland, beschikt ook Wommels over een schaatsclub. Hier is IJsclub Winterwille Wommels te vinden. Deze ijsbaan bevindt zich 1 minuut fietsen vanaf Zwembad de Klomp. Hetzelfde geldt voor de Jumbo. Woon je in Wommels of in een dorp dat in de buurt ligt en houdt je van schaatsen? Dan is IJsclub Winterwille Wommels zeker de moeite waard om uit te proberen zodra er een dikke ijslaag op het water ligt.

Openingstijden en Tarieven IJsclub Winterwille Wommels

Zoals bij elke natuur ijsbaan het geval is, is het ieder jaar weer wachten op de vorst. Zou het dit jaar hard genoeg vriezen om de ijsbaan open te laten gaan? Houdt hiervoor zowel het weerbericht als de website van IJsclub Winterwille Wommels in de gaten.

IJsclub Winterwille WommelsWanneer je lid wordt van IJsclub Winterwille Wommels kun je hier altijd gratis schaatsen. Als jij lid bent kunnen jouw kinderen t/m 17 jaar gratis mee schaatsen. De kosten van een lidmaatschap zijn 7 euro per jaar. Uiteraard kun je dit ook via automatische incasso laten lopen. Om lid te kunnen worden ga je naar de website van IJsclub Winterwille Wommels om daar je gegevens in te vullen.

Vrijwilligers voor IJsclub Winterwille Wommels

Om de ijspret mogelijk te maken heeft IJsclub Winterwille Wommels wel vrijwilligers nodig. Er gaat namelijk heel wat voorbereiding aan vooraf voordat iedereen het ijs op kan om lekker te kunnen schaatsen. Elk jaar weer ben je welkom om als vrijwilliger in de vrieskou te komen helpen.

Waar kun je aan denken als het gaat om vrijwilligerswerk bij IJsclub Winterwille Wommels? Zodra het vriest en men het ijs op kan, is het belangrijk dat de ijsbaan vrijgemaakt wordt van sneeuw. Er mag namelijk niets in de weg liggen omdat men anders flink kan struikelen op het ijs. Uiteraard is het belangrijk om dit te voorkomen. Wat je als vrijwilliger ook mag doen is het organiseren van verschillende activiteiten. Zodra men het ijs bij IJsclub Winterwille Wommels op kan, is het ontzettend leuk om bijvoorbeeld wedstrijden te organiseren. Of denk bijvoorbeeld eens aan de woensdagmiddagen wanneer kinderen eerder vrij zijn van school. Zij zouden bijvoorbeeld voor een aantal uren met hun klasgenootjes kunnen gratis op de slee kunnen.

Uiteraard mogen de werkzaamheden rondom de koek en zopie kantine ook niet ontbreken. Wanneer het vriest en mensen graag komen schaatsen, is het belangrijk dat de kantine toegankelijk is. Chocolademelk en een lekkere koek zijn van belang wanneer het buiten koud is. Of een warme worst met Erwtensoep bijvoorbeeld. Om deze kantine mogelijk te maken, moeten er ook genoeg mensen zijn die hiervoor inkopen willen doen. Wil jij meehelpen om het dorp een leuke tijd op het ijs te bezorgen? Check dan op de website van IJsclub Winterwille Wommels hoe jij je gegevens kunt achterlaten. Op deze manier kan de ijsclub contact met jou opnemen.

Vorig artikelNatuurmonument Skrok
Volgend artikelZuivelmuseum It Tsiispakhûs