IJsbaan Iisnocht

Een prachtige natuur ijsbaan is te vinden in het dorp Beetsterzwaag. Op IJsbaan lisnocht kun je niet alleen schaatsen, maar ook optimaal genieten van de natuur. De schaatsbaan loopt namelijk dwars door het bos van Beetsterzwaag. Het natuurijs bevindt zich op het Witte meer. Dit bosmeer is via het Hemrikerpaed te bereiken en ligt beschut in de bossen. Hierdoor kwamen de mannen van IJsvereniging Iisnocht met het idee om de ijsbaan te verlichten. Op deze manier krijg je een sprookjesachtig decor wat natuurlijk heel romantisch is. Daarom is IJsbaan Iisnocht heel goed geschikt voor als je op zoek bent naar een romantische date locatie.

De voorbereidingen van IJsbaan Iisnocht

Al ruim 135 jaar heeft IJsclub Iisnocht ervaring met het opbouwen van de ijsbaan. Zo’n 800 leden helpen mee in de vereniging. Als het nog herfst is beginnen zij al rond midden oktober met de eerste voorbereidingen. Het waterniveau wordt dan alvast opgepompt zodat het meer aan het begin van november volgelopen is. Vanaf dat moment is de IJsclub klaar voor de vorst. Zodra de vorst er ligt en het er naar uitziet dat er echt geschaatst kan worden, begint de organisatie met het ophangen van de lampjes. Ook de bankjes worden neergezet en de schaatsbaan gaat er steeds gezelliger uitzien. Dan is het tijd om op verschillende manieren aan te kondigen dat iedereen welkom is op IJsbaan Iisnocht. Met vrieskou zijn er veel mensen die buiten het bos schaatsen. Maar in de avond als alle lampjes branden is het veel gezelliger om in het bos te schaatsen en daar wellicht nieuwe mensen te ontmoeten.

Openingstijden en Tarieven IJsbaan Iisnocht

Zodra het weer gaat vriezen worden de openingstijden van IJsbaan Iisnocht op de website van de vereniging bekend gemaakt. Houd daarom hun website goed in de gaten.

IJsbaan Iisnocht

Voor een gezinskaart met kinderen tot 18 jaar betaal je € 5,00
Wil je gewoon een dagje komen schaatsen? Dan kost dat voor kinderen € 0,50 en voor volwassenen € 1,00. Wanneer jij je aanmeld als nieuw lid, betaal je hier eenmalig € 2,50 voor.

IJsbaan Iisnocht is voor iedere schaatsliefhebber een echte aanrader! Kom deze ijsbaan ook eens uitproberen en ontdek het prachtige verlichte bos.

Vorig artikelLove Monument Leeuwarden
Volgend artikelHet vrouwtje van Stavoren