Schaatsen Elfstedenhal

Sportcomplex Elfstedenhal in de hoofdstad Leeuwarden is net als Thialf een belangrijke sportbaan. Het wordt niet alleen voor trainingen, lessen en recreatief gebruikt, maar op deze locatie worden er ook regelmatig wedstrijden gehouden. Zo kan er in deze baan gelijk met het sportcentrum in Heerenveen een wedstrijd gehouden worden. De baan zelf is maar liefst 400 meter lang en heeft de bijnaam Atje Keulen-Deelstra baan. Het is de tweede baan in Friesland en is in 2015 geopend. Uiteraard is dit geen natuurlijk ijs en wordt deze kunstijsbaan door de hal kunstmatig op de juiste temperatuur gehouden. Zo heb je altijd de juiste en beste omstandigheden om te schaatsen.

Leren schaatsen in de hoofdstad van Friesland is hierdoor gewoon een mogelijkheid! Wie wil dat nou niet? Kom naar Leeuwarden en ontdek wat de Elfstedenhal jou te bieden heeft.

Oud Hollands Schoonrijden in de Elfstedenhal

Lijkt het jou geweldig om eens te schaatsen zoals men dat vroeger deed? Probeer dan het schoonrijden eens. Deze manier van schaatsen is rond het jaar 1875 ontstaan in de provincie Noord-Holland. Schoonrijden heet ook wel zwieren en is daarmee één van de oudste schaatsmanieren van Nederland.

ElfstedenhalSchoonrijden heeft niet voor niets zo’n bijzondere naam want bij zwieren gaat het erom wie de mooiste schaatsslag kan laten zien. Door middel van het schaatsijzer schaats je op een rustige manier bogen. Zorg ervoor dat je slagen gelijkmatig zijn. Friesland is minder bekend met deze schaatsslag. Voornamelijk Holland en Brabant waren bekend met het zwieren. Daarom is het extra leuk dat er nu de mogelijkheid is om deze schaatstechniek juist in Friesland te leren. Wil je zelf een keer meemaken hoe het is om te Schoonrijden? Kom dan een keer naar een clinic Schoonrijden.

Schoonrijden kan met een groep van 6 tot 11 mensen of met een groep van 11 tot 15 mensen. Aan het begin krijgt iedereen in hete 11scafé een kopje koffie of thee met gebak. Vervolgens gaat iedereen het ijs op om de basisprincipes van het Schoonrijden te leren. Aan het einde van de les kun je er voor kiezen om met z’n allen nog voor een borrel of buffet te gaan.

Openingstijden en Tarieven Elfstedenhal

Dagelijks gelden er verschillende openingstijden in de Elfstedenhal. Wil jij weten op welke tijden jij in de Elfstedenhal terecht kunt? Houd dan de website van de Elfstedenhal goed in de gaten. Wanneer je voor een keer gaat schaatsen kost dit voor jeugd t/m 17 jaar € 5,00 per persoon. Wil je graag een 11-rittenkaart aanschaffen? Dan kost dit € 46,00 per persoon. Vind je het leuk om het hele seizoen door te kunnen schaatsen? Dan bedragen de kosten voor een abonnement € 105,00. Ben je 18 jaar en ouder? Dan betaal je voor een ticket € 7,00 per persoon. Voor een 11-rittenkaart betaal je € 63,00 en voor een seizoensabonnement zijn de kosten € 155,00 per persoon.

Vorig artikelBowlen in Earnewâld
Volgend artikelHockey Heerenveen Quick Stick