De Pannekoektrein

Tussen de Friese dorpen Hallum en Ferwert is in de plaats Marrum De Pannekoektrein te vinden. Hier kun je heerlijk pannenkoeken eten terwijl je als gezin op avontuur gaat. Pannenkoeken eten vinden kinderen over het algemeen erg lekker, maar op deze manier hebben zij dat waarschijnlijk nog niet (vaak) gedaan. De trein staat namelijk niet alleen stil, maar rijdt vanaf Marrum naar het volgende station genaamd Westernijkerk. De spoorbaan is gelegen aan “het Dokkumer Lokaaltje” dat vroeger in de 20e eeuw gebruikt werd als echt treinspoor.

Ondanks dat er geen spoordiensten meer zijn, staat het station wel bekend als het leukste station van Nederland. Het station en de trein zijn helemaal gerestaureerd zodat jij terug in de tijd kunt gaan. Zowel het station als de trein zijn beide de moeite waard om te bezichtigen. De kinderen zullen het geweldig vinden! Maar ook jij als volwassene kunt heerlijk genieten van zowel de omgeving, je gezin en uiteraard van de pannenkoeken. De Pannekoektrein in Marrum is dus een echte aanrader voor zowel een leuk dagje uit als voor een heerlijke maaltijd.

De Pannekoektrein Marrum

Natuurlijk kun je niet zomaar de trein instappen en beginnen aan je pannenkoekenreis. Je hebt wel eerst een geldig vervoersbewijs nodig. Daarom kun je net als vroeger een treinkaartje verkrijgen aan het kaartenloket. Net als bij een normaal treinstation heeft ook de Pannekoektrein een eigen perron. Achter het station bevindt zich perron 1 waar een stoomlocomotief uit het jaar 1914 al op jou staat te wachten. Deze indrukwekkende stoomlocomotief trek twee coupérijtuigen uit 1920. Zoals je waarschijnlijk al vermoedde, kun je hierin het pannenkoekenrestaurant vinden. Het moment dat jij de trein instapt, knipt de conductrice jouw kaartje en krijg je de dienstregeling in handen. De dienstregeling is in feite de menukaart die ook helemaal in stationsstijl ontworpen is. Het personeel kan rekening houden met eventuele dieetwensen. Daarnaast kunnen ze wanneer je het vooraf aangeeft ook andere producten gebruiken zodat je geen last krijgt van allergie. Vraag naar de allergenenkaart om te zien wat voor opties beschikbaar zijn.

De PannekoektreinIn de machinekamer gebeurt het allemaal. De stokers bakken daar met liefde de meest lekkere, ambachtelijke pannenkoeken. Het leuke is dat je ook deze kamer gerust mag komen bekijken. Wanneer de pannenkoeken gereed zijn zorgen de kruiers er niet voor dat jouw bagage gedragen wordt, maar serveren zij het eten aan jouw treintafel. Geen zorgen. Je zult niets van de treinreis missen want het serveren vindt plaats voor vertrek.

Openingstijden De Pannekoektrein

De Pannekoektrein is in het weekend op zaterdag en zondag geopend vanaf 12:00 uur. Ook tijdens schooldagen en vakanties kun je hier terecht vanaf hetzelfde tijdstip. Trein gemist? Geen probleem, wanneer je even wacht zal de volgende trein snel verschijnen. Wil je hier graag je kinderfeestje vieren? Dan kun je bij de Pannekoektrein ook op de woensdagmiddagen terecht. Hiervoor dien je wel te reserveren.

Vorig artikelRestaurant Cantina Dolores
Volgend artikelRestaurant Strandpaviljoen de Branding