Speelbos Hossebos

Wil je een keer lekker gratis een dagje erop uit in Noord Friesland? Kom dan naar het Friese dorp Drogeham voor Speelbos Hossebos. Deze speelplek ligt vlakbij Surhuisterveen en is geschikt voor gezinnen maar ook voor schoolklassen. Doordat er in dit speelbos verschillende dingen te doen zijn, is het een geweldige plek voor zowel jonge als oudere kinderen. Iedereen kan zich lekker uitleven in de buitenlucht door bijvoorbeeld te klauteren en te klimmen. Heb je zin om lekker het water in te springen? Ook dan ben je bij Speelbos Hossebos op de juiste plek! Een uitje hoeft dus niet per definitie duur te zijn om het echt naar je zin te hebben.

Hoe ziet Speelbos Hossebos eruit?

Het Speelbos Hossebos wordt onderhouden door Staatsbosbeheer en heeft een grootte van 1 hectare. Daarnaast zijn er in het speelbos 6 verschillende speelpoelen aangelegd. Het leuke hieraan is dat iedere speelpoel weer net iets anders is. Zo kun je bijvoorbeeld in, boven of bij het water springen. Voor de wat jongere kinderen is er een waterspiraal met zand geplaatst. Op de steiger die hier in de buurt ligt kun je met schepnetjes vissen. In Speelbos Hossebos is ook een junglebrug te vinden. Dit is vooral leuk voor de kinderen die al iets ouder zijn. Want ook zij zijn vaak in voor wat avontuur. Een andere activiteit voor de oudere kinderen is het spinnenwebnet.

Speelbos HossebosHoewel Speelbos Hossebos een echte aanrader is voor kinderen, is het voor volwassenen ook een hele leuke locatie. Het natuurgebied van Drogeham is namelijk ook heel erg geschikt om samen met je geliefde heerlijk te gaan wandelen. Ben jij als natuurliefhebber op zoek naar een gezellige lunchplek voor jouw gezin of misschien wel voor een date? Als je geluk hebt kun je dan gebruik maken van de picknicktafels die in Speelbos Hossebos te vinden zijn. Maar ook als de picknicktafels al bezet zijn, is het heel romantisch om in het bos te lunchen. Wat jouw reden ook mag zijn om naar Speelbos Hossebos te gaan, dit bos is een echte must see. Maak er een geslaagde dag van terwijl je geniet van de natuur om je heen.

Vorig artikelStrafgevangenis De Blokhuispoort
Volgend artikelRestaurant De Grillerije