Puzzelmuseum Joure

Wil je niet alleen maar rondkijken maar ook echt iets te doen hebben tijdens je museumbezoek? En houd je ervan om te puzzelen en tegelijkertijd raadsels op te lossen? Dan is het wellicht een goed idee om samen met een groep vrienden of met familie langs te komen bij Puzzelmuseum Joure.

Puzzelmuseum Joure beschikt over bijzondere soorten puzzels

Als je in dit museum bent vind je al gauw ouderwetse spelletjes zoals bijvoorbeeld Tangram en schuifpuzzels. Maar ook kubussen en puzzels waar je je brein over breekt, ontbreken niet. Een deel van de collectie met puzzels staat in vitrine kasten. Je zult je hier niet snel vervelen want dit museum heeft twee verdiepingen. Beneden kun je zelf als bezoeker gaan puzzelen aan verschillende tafels die hier speciaal voor neergezet zijn. Het is toegestaan om hier ook eten en drinken te nuttigen. Verder beschikt dit museum over een expositie dat over gezichtsbedrog gaat. Dit is bedoeld om bezoekers te misleiden door middel van illusies en ze tegelijkertijd hiermee te vermaken.

Voor wie is Puzzelmuseum Joure bedoeld?

In het bijzonder is Puzzelmuseum Joure geschikt voor familie, kinderfeestjes en scholen. Maar ook is dit een perfecte locatie voor volwassenen die graag het kind in zich weer eens naar boven willen halen. Het Puzzelmuseum Joure is te boeken voor buurt- en personeelsfeesten. Het is zelfs mogelijk om hier een vergadering te plannen die je vervolgens afsluit door samen te puzzelen. Groepen van maximaal 60 personen zijn welkom en een teamuitje of workshop heeft een tijdsduur van zo’n 2 uur.

Familie Puzzel

Misschien helpt het puzzelen je ook verder tijdens een brainstorm sessie. Puzzelmuseum Joure werkt op een educatieve manier mee aan het onderwijzen van leerlingen. Zij komen namelijk op een speelse manier in aanraking met zowel natuurkunde en wiskunde als taal.

Mocht je het puzzelen helemaal niet zo interessant vinden dan is de kans groot dat daar verandering in komt na een bezoek aan dit museum. Het is namelijk zo dat bezoekers die normaal gezien niet puzzelen toch heel fanatiek meedoen en daar echt plezier in hebben. Je creativiteit wordt geprikkeld op het moment dat je anders moet gaan denken om een puzzel op te lossen. Kortom: Puzzelmuseum Joure is de moeite waard om te bezoeken!

Tarieven

– Een puzzelworkshop/teamuitje kost €10 per persoon. Koffie of thee is inbegrepen.
– Een twee-urig klassenbezoek kost €5,00 per persoon. Voor de kinderen is er limonade aanwezig en voor de begeleiders wordt er gezorgd voor koffie of thee. Wil je het museum vanuit Joure liever naar jouw eigen school brengen? Ook dat is een optie. Als je vragen hebt kun je bellen naar 0513 416 417 of neem contact op via mail: info@puzzelmuseum.nl

Vorig artikelBioscoop Sneek
Volgend artikelSnert