Bioscoop Sneek

Bioscoop Sneek oftewel CineSneek is een op het oog kleine cinema maar niets is minder waar! In de verschillende zalen worden alle bekende films die uitgebracht worden wel gedraaid. Daarnaast worden er verschillende speciale avonden georganiseerd zoals bijvoorbeeld een vrouwen filmavond! Er is genoeg te doen in de mooie bioscoop in Sneek. Wil jij deze locatie bezoeken? Dan kun je CineSneek vinden op de Leeuwenburg 12.

Geschiedenis Bioscoop Sneek

In 1815 is het pand ontstaan waar tegenwoordig CineSneek in gevestigd is. In de 18e eeuw zat er in dit gebouw eerst een vereniging gevestigd die het belangrijk vond om vriendschappen op te bouwen. Al gauw werd het pand uitgebreid door middel van een concertzaal. Ook werden er twee gebouwen om het pand heen getrokken waardoor het steeds groter werd.

Cine SneekIn het jaar 1923 werd er begonnen aan de verbouwing om van dit pand een theater te maken waar een bioscoop bij hoorde. Het handige hieraan was dat men de zaal kon gebruiken voor theater, maar ook voor film kijken. Het bioscoopdoek kon namelijk gemakkelijk worden verwijderd zodat er ruimte kwam voor een groot podium. De grote zaal had de naam Waterpoortzaal en in 1976 werd er een drogisterij toegevoegd aan het gebouw. Het pand werd steeds meer vormgegeven. Tot 1998 heette het gebouw “Amicitia Theater”. Vanaf toen kreeg het pand de naam CineSneek en de theaterzaal werd afgebroken. Nu diende Bioscoop Sneek als filmzaal op zichzelf. Tien jaar later in 2008 werd er op een andere locatie een nieuw theater in de woonplaats Sneek geopend.

CineSneek: Zalen en stoelen

In 2006 beschikte deze bioscoop over vijf zalen met digitaal geluid. Doordat later zowel de foyer als de grote zaal weggehaald werden kwam hier een schoenenwinkel voor in de plaats. Ook werden er twee nieuwe zalen gebouwd. Sinds de verbouwing beschikt CineSneek over zes zalen met een digitale cinemaprojector. Vier van de zes zalen kunnen ook gebruikt worden voor het afspelen van 3D films. Wat in de zomer ook heel fijn is, is dat alle zalen over Airconditioning beschikken.

In totaal heeft bioscoop Sneek 918 stoelen. Ook aan rolstoelgebruikers is gedacht. Zij kunnen in 5 van de 6 zalen terecht en op de eerste verdieping is een mindervaliden toilet aanwezig.

Vorig artikelSumar: Dorp met korenmolen
Volgend artikelPuzzelmuseum Joure