Museumboerderij Ot en Sien

Mocht je een keer in de buurt zijn van het dorp Surhuisterveen en even terug willen gaan naar de tijd waarin Ot & Sien leefden, dan is Museumboerderij Ot en Sien precies iets voor jou! Dit museum is namelijk de perfecte plek om even terug te gaan naar de goede oude tijd uit de jaren 20 van 1900. Ook als je met familieleden of een andere groep een leuk dagje uit wilt beleven is dit museum een goede keus.

Beleef museumboerderij Ot en Sien

Ot en SienDit ouderwets gezellige museum heeft je veel te bieden. Bij binnenkomst krijg je een inleiding door middel van een verhaal of door het kijken naar een film van ongeveer 15 minuten. Families met kinderen zullen dit museum helemaal geweldig vinden. Dit komt doordat er genoeg speelactiviteiten in en rondom dit museum te vinden zijn. Oud-Hollandse spelletjes van hout bijvoorbeeld.

Je kunt hierbij denken aan verschillende knikker spelletjes zoals Labyrint, het knikkerkanon, het Zig Zag spel en het Kazenspel. Bij Labyrint is het de bedoeling dat je door het rollen van vijf knikkers de hoogste score krijgt. Voor het spel Knikkerkanon moet je proberen om zoveel mogelijk pionnen om te krijgen met drie kogels. Voor elke omvergegooide pion krijg je 10 punten. Het Zig Zag spel gaat als volgt: je stopt een knikker in het gat om deze vervolgens met een stok naar je toe te halen. De bedoeling is dat deze niet in een gat belandt. Als je het Kazenspel speelt moet je tijdens dat de zandloper loopt, de knikker zo hoog mogelijk zien te krijgen. Een leuke activiteit om met meerdere mensen eens te proberen. Deze spellen en nog veel meer vind je bij het Ot en Sien museum.

In het museum vind je een spreekwoordenpuzzel van ruim 20 verschillende spreekwoorden. De puzzel is goed te doen vanaf een leeftijd van 12 jaar. Een leuke uitdaging die je naast het bezoek van Ot en Sien kan doen. Het leuke is dat er elke maand een winnaar wordt uitgekozen die een cadeaubon krijgt. Ook volwassenen kunnen hier plezier aan beleven. De spreekwoorden komen namelijk uit de tijd van Ot en Sien en zal dus veel herkenning hebben bij de ouderen onder ons.

Arrangementen Ot en Sien

Bij een bezoek aan Museumboerderij Ot en Sien is het aan te raden om je van te voren even in te lezen in de verschillende arrangementen. Zo is het mogelijk om te genieten van twee heerlijke kopjes thee of koffie waarbij je streekproducten zoals Oranjekoek kunt proeven. Verder is jouw dagje uit natuurlijk helemaal compleet met een buffet als maaltijd. Denk hierbij aan pannenkoeken of warme hapjes. Vanaf 10 personen kun je arrangementen reserveren met koffietafels, warme en koude buffetten. Daarnaast is het mogelijk om met warm zomers weer van het barbecue arrangement gebruik te maken. Ben je met een groep van minimaal 20 personen? Dan is er ook de mogelijkheid om een Koud Frysk Buffet of een Luxe Warm buffet te reserveren.

Vind je het leuk om naast een museumbezoek ook een huifkartocht bij te boeken? Ook dat is mogelijk. Al vanaf 10 personen met een maximum van 30 personen is het mogelijk om een heerlijke huifkartocht te maken door de omgeving. De kosten hiervan zijn 3 euro per persoon. Het gehele museum is zeer toegankelijk voor rolstoelen. Ook tijdens de huifkartocht kunnen zij gewoon mee.

Al met al is dit een prachtig Ot en Sien museumboerderij waar bijna alles mogelijk is. Voor een bezoek is het wel aan te raden om vooraf even te reserveren. Het kan namelijk zijn dat groepen je voor zijn. Wanneer kom jij deze leuke speelse locatie bezoeken?

Vorig artikelMuseum Houtstad IJlst
Volgend artikelDe Bios Drachten