De Bios Drachten

Gezellig met z’n tweeën, met een vriendengroep of met familie naar de bios, wie vind dat nou niet leuk? De Bios Drachten biedt uiteraard de actuele films aan die draaien, maar dat is niet alles. Er zijn bijvoorbeeld ook activiteiten zoals Ladies nights, première nights, Processo nights en de filmclub voor 50-plussers. Daarnaast kan in deze bioscoop ook opera en ballet worden aanschouwd. Ook zou je je filmavond kunnen combineren met een diner. Of wat dacht je ervan om een kinderfeestje hier te vieren? Ook dat is geen enkel probleem. Reden genoeg om eens een bezoek te komen brengen aan de grootste bioscoop van Friesland, die gevestigd is in Drachten.

Geschiedenis Bioscoop Drachten

Voordat de huidige bioscoop in Drachten er was, was er eerst van 1914 tot 2001 een bioscoop genaamd Cinema Modern. Voor generaties is het runnen van deze bioscoop steeds in dezelfde familie gebleven. Vanwege de opvallende naam Cinema Modern trok de bioscoop in 1914 al velen bezoekers aan. Deze vaste bioscoop kwam tot stand door waar de grootvader van deze familie mee bezig was. Hij reisde van het ene dorp naar het andere dorp en bezocht ook regelmatig verschillende steden. Hij was namelijk een zingend talent en kwam later tot de ontdekking dat er ook goed te verdienen viel aan film, dat toentertijd het nieuwe medium was. Na zijn ontdekking ging hij zelf gelijk op reis met een bioscoop die hij meenam. Op deze manier konden verschillende dorpen en steden genieten van de uitvinding van film. Zijn idee was een voorloper op de vaste bioscoop. Voor ruim zestig jaar diende Cinema Modern als een solo theater totdat het uiteindelijk werd opgedeeld in twee zalen.

Zalen en stoelen

In 2001 werd in Drachten De Bios geopend waardoor de eigenaren van Cinema Modern besloten op hun bioscoop voor goed te sluiten. Tegenwoordig is De Bios Drachten in het bezit van wel zeven zalen. Met 808 zitplaatsen staat De Bios Drachten bekend als de grootste bioscoop van Friesland. In drie van de zeven zalen is het mogelijk om films in 3D te bekijken. Daarnaast zijn alle zalen gelijkvloers waardoor deze ook toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers. Een mindervaliden toilet is ook aanwezig. Bij de bouw hiervan is rekening gehouden met voldoende ruimte zodat een rolstoel gemakkelijk naar binnen kan. Wel heeft De Bios Drachten per bioscoopzaal een beperkt aantal rolstoel plaatsen. Aan kleine kinderen is ook gedacht. Mocht het nodig zijn dan is het mogelijk om verhogers voor hun stoelen te lenen.

De Bios Drachten biedt meer dan films alleen

Ladies Night

Ben je een vrouw en lijkt het jou geweldig om met je vriendinnen naar een ladies night te gaan? Dan kun je verwachten dat jullie bij binnenkomst een lekker welkomstdrankje ontvangen en dat dit een gezellige avond gaat worden. Na een romantische film krijg je een goodie mee naar huis om vervolgens na te genieten. Tickets hiervoor zijn alleen te verkrijgen bij de kassa en zijn niet van tevoren te reserveren.

Opera & Ballet

Ballet

Ben je een opera liefhebber of vind je het geweldig om naar ballet te kijken? Dan ben je bij De Bios Drachten op het juiste adres. Zij bieden namelijk diverse opera- en balletklassiekers van hoge kwaliteit aan. De tickets hiervoor bedragen € 21,50 per stuk. Dit is inclusief iets lekkers en een welkomstdrankje.

Première night

Ben je een echte filmfanaat, 16 jaar of ouder en kun je niet wachten tot er weer een nieuwe film uit is? Dan is de première night echt iets voor jou! Tijdens deze avond heb je de eer om de (voor)première van de allernieuwste film te bekijken. Door de feestelijke ontvangst zul je je vast welkom voelen. Tijdens de pauze zijn er verschillende hapjes die je kunt nuttigen. De tickets hiervoor bedragen € 12,50 per stuk. Het welkomstdrankje en de hapjes zijn inclusief.

Prosecco night

Opvolgend op de première night wordt er ook regelmatig een prosecco night gehouden. Bij binnenkomst voordat de film begint kun je genieten van een glas prosecco of een non-alcoholisch drankje dat samen met diverse hapjes wordt geserveerd. Geniet van de voorpremière van een nieuwe film. In de pauze is er een tweede ronde voor prosecco of een non-alcoholisch drankje. Tickets voor een prosecco night bedragen €15,- per stuk. Dit is uiteraard inclusief de hapjes en twee glazen prosecco of twee non-alcoholische drankjes. In verband met de wettelijke verplichting wordt er geen Prosecco verkocht als je jonger bent dan 18 jaar. Mocht je te jong zijn voor prosecco maar toch heel graag een voorpremière willen meemaken? Geniet dan van deze avond met een non-alcoholisch drankje.

Filmclub

Ben je in de 50 en vind je het leuk om lid te zijn van een filmclub? Dan ben je welkom om elke drie maanden van een nieuw filmprogramma te genieten. Twee weken lang wordt dezelfde film vertoond op vaste tijdstippen. Zo je goed plannen welke dag het beste uitkomt. In week één is de film te zien op maandagavond om 20:00 uur en op dinsdagmiddag om 13:30. In de tweede week wordt de film getoond op woensdagavond om 20:00 uur en op donderdagmiddag om 13:30. Als je lid bent van de filmclub ontvang je €1,- korting op je ticket. Ook een kopje koffie of thee kost dan €1,-

Vorig artikelMuseumboerderij Ot en Sien
Volgend artikelFriese kaassoesjes