Museum Belvédère

Museum Belvédère is een museum vol met kunst aan de buitenkant van Heerenveen. Het heeft zowel hedendaagse als moderne stukken. Het gebouw heeft maar liefst een lengte van 104 meter en een breedte van 13 meter. Het staat in een prachtig gebied omringd door de natuur, weilanden, een meertje en uitzicht op het parkgebied Oranjewoud. In dit park staat ook een Belvédère waar dit museum naar vernoemd is. Het gebouw zelf is ontworpen door Eerde Schippers en het landgoed eromheen door Michale R. van Gessel. Een prachtige museum in een mooie locatie. Voor elke kunstliefhebber een mooie plek om al het werk te bezichtigen. Je kan dit museum vinden op de Oranje Nassaulaan 12 in Heerenveen/ Oranjewoud. Tevens is deze locatie ook geschikt om te trouwen.

Geschiedenis Museum Belvédère

Museum Belvédère

Het is opvallend hoe Museum Belvédère is ontstaan. Drie mannen wilden graag dat dit museum er zou komen. Eén van hen droomde er al langere tijd over om zelf een eigen museum op te zetten. Hij omschrijft het als een grote kijkdoos die bedoeld is voor kunst. Het was niet makkelijk om deze droom te verwezenlijken. Er was dan ook veel tegenslag. Toch is het in samenwerking met anderen gelukt om dit voor elkaar te krijgen.

Eind 2004 werden zowel het museum als het landgoed er omheen geopend door koningin Beatrix. Eerder dat jaar is er een documentaire film gemaakt over hoe museum Belvédère is ontstaan. Deze film die uitgezonden is door de AVRO, werd de avond voor de opening getoond. In februari 2010 is de hoofdoprichter tot ereburger van Heerenveen benoemd. Hij kreeg deze titel omdat hij door het neerzetten van dit museum een grote inzet heeft getoond.

Openingstijden en Tarieven Museum Belvédère

Museum Belvédère is dinsdag t/m zondag geopend van 11:00 tot 17:00 uur. Op maandag is het helaas gesloten. Bij feestdagen is het pand eigenlijk altijd geopend. Alleen op eerste kerstdag en Nieuwjaarsdag opent het niet zijn deuren. Als je een echte museumliefhebber bent kun je voor de entreekosten het beste altijd een Museumkaart kopen. Deze kaart kost 59,90 waarmee je gelijk grootschalig gratis toegang hebt in heel Nederland. Ook Museum Belvédère maakt gebruik van deze actie.

Wil je liever gewoon eenmalig betalen dan is dat uiteraard ook mogelijk. Dan zijn de kosten 9 euro per persoon. Kinderen tot 12 jaar zijn gratis, daarnaast kunnen jongeren met CJP kaart hier voor 5,40 euro terecht. Bent u een klant van Rabobank? Dan heb je extra veel geluk! De entreeprijs is dan namelijk maar 5 euro.

Geniet van Museum Belvédère. Ga jij dit jaar nog naar deze prachtige omgeving?

Vorig artikelWitmarsum
Volgend artikelVuurtoren Harlingen