Zwembad Bloemketerp Franeker

In de mooie stad Franeker bevindt zich zwembad Bloemketerp Franeker. Hier zijn naast het volgen van zwemlessen en het recreatief zwemmen allerlei sportieve activiteiten te beleven. Denk hierbij aan Trimzwemmen en Aqua joggen. Maar ook 50 plussers kunnen bij Bloemketerp Franeker terecht om o.a. hun conditie en kracht te verbeteren. Kortom: voor elke leeftijd is er iets leuks te beleven in dit zwembad.

Zwemlessen bij zwembad Bloemketerp

Bij het zwembad in Franeker kun je ervoor kiezen om 1 of 2 keer per week jouw kind te laten lessen. Iedere les heeft een duur van 45 minuten. Vanaf een leeftijd van 4 jaar is het toegestaan om jouw zoon of dochter in te schrijven voor het volgen van zwemles. Voor alle drie de zwemdiploma’s A t/m C is er de mogelijkheid om op zaterdag om de 6 weken af te zwemmen. Wil je weten hoeveel lessen er nodig zijn en hoe laat de zwemlessen plaatsvinden? Dan kun je deze informatie vinden op de website van zwembad Bloemketerp zelf.

Sportief in zwembad Bloemketerp

Wat houdt het eigenlijk in om aan Trimzwemmen te doen? Samen met een groep afstanden zwemmen door middel van het toepassen van verschillende slagen en daardoor fit te worden. Dat is waar het om draait bij Trimzwemmen. Waarschijnlijk ontdek je tijdens de lessen ook nieuwe slagen. Wil jij op een goede manier aan je conditie werken en ook je teamgenoten helpen om ervoor te gaan? Geef je dan op voor Trimzwemmen.

Lijkt het jou leuker om aan Aqua-joggen te doen? Hierbij loop je door het water heen terwijl je een wetbelt om hebt. Door deze speciale riem om je middel te dragen kun je in het water staan. Hierdoor wordt het makkelijker om in het diepe water bewegingen te maken. De oefeningen die bij Aqua joggen worden gedaan zorgen ervoor dat je spieren sterken worden. Ook zorgt deze work out in het water ervoor dat je een betere conditie krijgt. Het mooie aan deze lessen is dat je altijd op eigen tempo kunt werken. Het is wel belangrijk dat je kunt zwemmen en ideaal zou zijn als je in ieder geval zwemdiploma A op zak hebt.

Fifty-FitBen jij 55 jaar of ouder en wil je naast zwemmen een andere leuke activiteit doen in het water? Dan is Fifty-Fit misschien wel geschikt voor jou. Het doel van deze lessen is om door middel van oefeningen aan een betere lenigheid en coördinatie te werken. Verder zorgt het water voor een ontspannende werking op de spieren. Hierdoor loop je minder snel kans op blessures. Aan Fifty-Fit kun je vanaf 55 jaar meedoen en verder moet je de basisvaardigheden van het zwemmen beheersen.

Aqua sportief is te vergelijken met aerobics oefeningen omdat er bij dit fitnessprogramma niet alleen oefeningen worden gedaan in diep, maar ook in borstdiep water. Je gewrichten worden ontlast doordat het water een opwaartse druk heeft. Net als bij Aqua-joggen het geval is, wordt er hier gebruik gemaakt van een wetbelt. Om deel te mogen nemen aan deze lessen hoef je niet een bepaalde leeftijd te hebben. Iedereen mag meedoen.

Openingstijden en Tarieven Zwembad Bloemketerp

Zoals altijd variëren de openingstijden van tijd tot tijd. Daarom is het altijd goed om de officiële website van het zwembad te controleren voordat je naar het zwembad gaat. De reguliere tijden zijn als volgt:

Maandag van 8:00 – 13:30 uur en van 14:30 – 17:00 uur.
Dinsdag, donderdag en vrijdag s’middags van 13:30 – 15:30 uur.
Dinsdagavond van 19:00 – 21:00 uur.
Woensdag en vrijdag ’s morgens van 8:00 – 11:00 uur. Avonden van 20:00 – 21:30 uur.
Donderdagochtend van 7:30 – 11:00 uur en 13:30 – 15:30 uur.
Donderdagavond van 20:00 – 21:30 uur.

Weekend openingstijden zijn: zaterdag van 13:00 – 16:00 uur en zondag van 10:00 – 16:00 uur. In het weekend is er alleen recreatief zwemmen. Mocht je een banenzwemmer zijn en het is mogelijk voor het personeel om wel een lijn uit te leggen dan wordt dit gedaan.

Ook het tarief is altijd goed om vooraf even te controleren. De prijzen van dit zwembad variëren tussen de 4 en 7 euro. Je vind de tarieven en openingstijden op deze pagina.