Boomsma Beerenburger Museum

Wanneer je in het hart van Leeuwarden bent zul je in de binnenstad ontdekken dat daar het Boomsma Beerenburger museum gevestigd is. Door middel van een interactieve film wordt het verhaal verteld waar Beerenburger oorspronkelijk vandaan komt. In de film komt ook naar voren hoe de drank gemaakt wordt. Het leuke aan dit museum is dat de stijl van de ambachtelijke distilleerderij helemaal is teruggebracht naar de jaren dertig. Daarnaast worden er diverse materialen tentoongesteld die vroeger nodig waren voor het maken van gedistilleerd. Dit is heel interessant om te zien. Ook zijn er verschillende arrangementen die dit gezellige museum te bieden heeft. In het pand ernaast bevindt zich een ander museum genaamd De Grutterswinkel.

Let op: sinds 2020 is het Boomsma Beerenburger museum gesloten.

Proeven bij het Boomsma Beerenburger Museum

Boomsma Beerenburger museumNatuurlijk vraag je je na een bezoek aan het Boomsma Beerenburger museum af hoe de sterke drank eigenlijk smaakt. Zeker wanneer je deze niet kent of alleen maar van de naam hebt gehoord. Om het Boomsma assortiment te mogen proeven moet je minstens 18 jaar oud zijn. Dit houdt in dat er naast Beerenburger nog een aantal soorten drank uit te proberen zijn. In het proeflokaal zijn dranken zoals kruiden – en vruchtenlikeuren, oude Genevers en Boomsma Dry Gin te vinden. Misschien vind je de geschiedenis achter de Beerenburger drank interessant, maar wil je liever toch iets anders drinken. Geen zorgen, ook daar is rekening mee gehouden. Gezellig een kop koffie komen drinken kan dus uiteraard ook gewoon. Vind je Beerenburger Boomsma zo lekker dat je er geen genoeg van kunt krijgen? Koop dan een flesje of twee in de souvenirwinkel die zich bevindt aan de voorkant van de distilleerderij. Hier zijn ook andere leuke souvenirs te vinden.

Beerenburger proeven met een groep

Vind je het leuker om met een groepsuitje naar het Boomsma Beerenburger museum te gaan? Ook daar is het proeflokaal een geschikte plaats voor. Men kan deze ruimte afhuren tot groepen van 40 personen. Dit is erg handig voor speciale gelegenheden wanneer jij een super gezellig familiefeest wilt organiseren. Maar ook als jij een jubileum te vieren hebt of het gewoon leuk vind om een workshop bij te wonen ben je hier welkom. Er zijn verschillende mogelijkheden wat betreft catering. Neem vooraf contact op met het museum wanneer je als groep op bezoek komt. Het telefoonnummer, mailadres en bezoekersadres zijn op de website van het Boomsma Beerenburger museum te vinden.

Openingstijden en Tarieven

Museum Boomsma Beerenburger is doordeweeks de hele week geopend. Op maandagmiddag is dit van 12:00 tot 17:00 uur. Van dinsdag t/m zaterdag zijn de tijden 10:00 tot 17:00 uur. Normaal gezien is het museum op zondag gesloten, behalve op iedere laatste zondag van de maand. Op die dagen kun je het Boomsma Beerenburger museum bezoeken van 12:00 – 17:00 uur.

Voor een museumbezoek met film, een rondleiding en het proeven van een glas Beerenburger betaal je € 1,50 euro per persoon. Wil je liever een uitgebreide proeverij meemaken? Dan geldt er een entreeprijs van € 3,50 per persoon.

Vorig artikelNobels Nostalgisch Museum
Volgend artikelLandbouw-Juttersmuseum Swartwoude