Nobels Nostalgisch Museum

Wanneer je met het mooie waddeneiland Ameland bekend bent, weet je dat hier verschillende musea te vinden zijn. Het Nobels Nostalgisch Museum in Ballum is er daar één van. Dit museum is te vinden achter fietsverhuur Nobel en is geschikt voor elke leeftijd. Volwassenen zullen het vast geweldig vinden om voorwerpen van vroeger te zien. Misschien zijn zij of hun ouders er namelijk wel mee opgegroeid. Voor kinderen is het ook een ervaring om bijvoorbeeld te zien hoe de fietsen van eeuwen geleden eruit hebben gezien. Als je van geschiedenis houdt en graag eens terug wilt naar eeuwen geleden, is het zeker de moeite waard om Nobels Nostalgisch Museum eens te bezoeken. De naam van het museum is afgeleid van de eigenaar genaamd Tjeerd Nobel.

Wat kun je verwachten van Nobels Nostalgisch Museum?

Dit museum heeft een prachtige collectie aan, je raad het al: nostalgische voorwerpen. Hierbij moet je denken aan muziekinstrumenten en mode van vroeger. Maar ook de interieurs van historische winkels bijvoorbeeld en zelfs huishoudelijke artikelen die men vroeger gebruikte. Naast de ouderwetse fietsen zijn er ook motoren en automobielen van antiek in het Novels Nostalgisch museum aanwezig. Door alle nostalgie die je hier kunt vinden is het een heel gezellig museum om naar toe te gaan.

Nobels Nostalgisch MuseumOok is er sprake van een soort miniatuurdorp waar verschillende kleine winkels staan waar men vroeger heen ging. Denk hierbij aan een fietsenmaker, apotheek, muziekhandel en uiteraard een apotheek. Omdat al deze winkels rond een ouderwets pleintje gelegen zijn, geeft dit een gezellig en knus beeld van hoe het leven er in de vorige eeuw aan toe ging. In het Nobels Nostalgisch Museum is zoveel te beleven dat er gezegd wordt dat je eigenlijk ogen tekort komt als je alles in één keer wilt bezichtigen. Daarom is het aan te raden om nogmaals langs te komen bij dit museum voor een tweede bezoek.

Openingstijden en Tarieven

Doordeweeks en op zaterdags is het Nobels Nostalgisch museum in de ochtend geopend van 11:00 t/m 12:30 uur. En in de middag van 13:30 tot 17:00 uur. Ook op zondag is het museum geopend van 13:30 tot 16:00 uur. In de winter gelden andere tijden. Als je het museum in deze periode wilt bezoeken, neem dan contact op met Tjeerd Nobel.

Voor kinderen van 0 t/m 7 jaar is de entree gratis.
Kinderen met de leeftijd van 8 t/m 11 jaar betalen €3,50 euro.
Voor volwassenen geldt een toegangsprijs van €5,- euro.
De museumkaart is bij dit museum niet geldig.

Vorig artikelExpeditieschip Willem Barentsz
Volgend artikelBoomsma Beerenburger Museum