Hockey Heerenveen Quick Stick

Ben jij op zoek naar een geschikte hockeyclub? Bij hockey vereniging Quick Stick in gemeente Heerenveen kun je al vanaf 4 jaar beginnen met het beoefenen van de Hockey sport. Het is natuurlijk ontzettend leuk om in teamverband een sport te beoefenen. Van 4 tot 10 jaar behoor je tot de jongste jeugd. Iedere leeftijdsgroep tot 17 jaar is zo ingedeeld dat je altijd tegen leeftijdsgenootjes speelt. Wanneer je de leeftijd van 18 jaar hebt bereikt behoor je tot de groep voor senioren hockey. Wil jij graag werken aan je conditie? Ook dan is hockey een ontzettend goede sport voor jou!

Hockey bij Quick Stick

Quick StickWelke leeftijd je ook hebt, samen met je elftal zorg je ervoor dat je een leuke tijd hebt tijdens het hockeyen. Bij de hockeyvereniging van Quick Stick kun je ervoor kiezen om voor je plezier te sporten. Maar je kunt ook kiezen om wedstrijdhockey te beoefenen. Hoe dan ook is het in beide gevallen heel belangrijk om wel plezier te hebben in het spel. De eerste jeugdteams vallen onder de selectieteams omdat zij prestatiegericht spelen. De andere teams heten breedteteams en richten zich meer op recreatief spelen. Toch vinden ook deze teams het belangrijk om wel prestaties te leveren. Deze houding zorgt voor een goede team spirit.

Hoe vaak trainen bij Quick Stick?

Voor ieder team is het belangrijk om twee keer in de week te trainen. Deze trainingen vinden het gehele seizoen buiten plaats. Tijdens de schoolvakanties worden er geen trainingen gegeven. Redenen waarom een training nog meer niet doorgaat zijn bijvoorbeeld harde windstoten, hagel en regen. Door deze weersomstandigheden wordt het voor jou onmogelijk gemaakt om (optimaal) te kunnen trainen. Check altijd de website van Quick Stick om te weten of een training wel of niet doorgaat.

Senioren bij Quick Stick

Als je vanaf jongs af aan hebt getraind heb je nu bij de senioren ook de mogelijkheid om alleen te trainen. Natuurlijk zijn er ook nog wel groepsverbanden waarin je kunt hockeyen. Wedstrijden worden altijd op zondag gehouden. Het hockeyseizoen voor de senioren vindt plaats tussen september en juni. Een heel schooljaar dus. Let op: in de wintermaanden vanaf december t/m februari is er een winterstop. Tijdens deze maanden worden er namelijk competities gespeeld voor zaalhockey.

Vorig artikelSchaatsen Elfstedenhal
Volgend artikelBowlen in Surhuisterveen