Rijksmonument Karmelklooster Drachten

In het mooie dorp Drachten staat een klooster van meer dan 80 jaar oud met de naam Karmelklooster. Dit klooster werd in het jaar 1935 gebouwd in de stijl van de middeleeuwen. Ook werd er toen een slottuin gebouwd met grote muren eromheen en een binnentuin kon natuurlijk ook niet ontbreken. Hoewel het gebouw er van de buitenkant nogal recht uitziet, zul je binnen verrast worden door de warme, intieme uitstraling. Dit komt mede door de ramen. Hier doorheen kijk je uit op de verschillende tuinen. Verder beschikt het klooster over gangen die elkaar kruizen.

Het Karmelklooster van nu

Rijksmonument Karmelklooster DrachtenOmdat het Karmelklooster minder dan 30 jaar niet meer functioneert als klooster is dit gebouw onderdeel van de jonge monumenten. Nadat de Karmelietessen in 1993 het klooster verlieten verloor het zijn functie als klooster. Toch verminderde dit gebouw niet in waarde. Tegenwoordig kun je op deze locatie terecht voor een high tea, een rondleiding, een rouwplechtigheid of wanneer jij graag op een mooie manier een jubileum wilt vieren.

Ook is het Karmelklooster geschikt als trouwlocatie of kun je deze accommodatie gebruiken voor een reünie. Lijkt het jouw leuk om samen met een groep te ontdekken hoe het is om in een klooster te overnachten? Dan vind je het wellicht interessant om te weten dat de kamers zijn beoordeeld met 5 sterren. Ben je nog op zoek naar een goede ruimte om te vergaderen? Of wil je je verjaardag in een klooster vieren? Ook voor deze activiteiten is het Karmelklooster een geschikte plek.

Muziek in het Karmelklooster

Wanneer je aan een klooster denkt, denk je waarschijnlijk niet zo snel aan het maken van muziek. Toch is dit in Drachten mogelijk. Het klooster biedt de gelegenheid voor koren en muziekverenigingen om hier te musiceren. Het klooster heeft verschillende aspecten. De cellen waar de zusters vroeger in gewoond hebben of bijvoorbeeld de slottuin zorgen voor een authentieke, sfeervolle ambiance. Ook zul je tijdens het zingen of muziek maken merken dat de kapel van het klooster een hele goede akoestiek heeft. Het is dus een super goede oefenruimte.

Vorig artikelIJsbaan Dicky van der Werf
Volgend artikelStadhuis Bolsward Monument