Fryske Mojito

Fryske Mojito is een Friese variant op het welbekende alcoholische drankje. Het leuke aan deze cocktail is dat je het ook prima thuis kan maken. Perfect voor een avondje gezellig met vrienden of je verjaardag! Een heerlijk fris drankje voor de warme zomerdagen.

Ingrediënten Fryske Mojito

De hoeveelheid van alle ingrediënten hangt heel erg af van de grootte van het glas. Wij houden zelf een glas van 250ml aan aangezien dit perfecte glazen zijn. Uiteraard kun je ook een geheel ander glas nemen om er optimaal van te genieten. Mocht je een groter of kleiner glas willen zul je de hoeveelheden moeten vermenigvuldigen.

  • Fryske MojitoBruisend mineraalwater
  • Jonge jenever
  • Beerenburg
  • 2 theelepels rietsuiker
  • 4 takjes mint
  • halve limoen

Zelf Mojito maken

Neem een glas van 250 ml en leg deze op tafel alvast klaar. Snijd de halve limoen nogmaals door de helft en stop dit erin. Pak daarna de takjes mint, haal de blaadjes ervan af en kneus ze met je vingers of in een vijzel. Voeg ook deze toe aan het recept. Laat de rietsuiker er invallen en vul tot de rand met fijngemaakt ijs. Daarna is het tijd om de drank toe te voegen.

Als eerste pakken we de Jenever, hiermee vul je het glas tot een duim onder de rand. Daarna pak je bruisend mineraalwater en vul je het aan tot er nog 4 millimeter overblijft. Roer het geheel goed door elkaar zodat alles met elkaar mengt. Als laatste vul je het glas aan met Beerenburg. Dit zorgt ervoor dat het glas een mooi finishing touch krijgt. Er ontstaat namelijk een bruine laag aan de bovenkant. Zorg ervoor dat je niet meer roert maar gelijk serveert. Wil je het nog iets leuker serveren? Dan kan je een klein schoon takje munt aan de bovenkant van de Mojito plaatsen.

Genieten van het zomerse drankje

Fryske mojito is echt heerlijk om te drinken. Let er uiteraard wel op dat dit sterke alcohol is en dat dit zeker op een zomerse dag wel effect kan hebben op je lichaam. Mocht je iets minder alcohol in je drankje willen kun je uiteraard de hoeveelheden aanpassen. Ook eens een ander Fries drankje proberen? Dan is de Dokkumer koffie waar beerenburg in zit zeker een aanrader! Uiteraard zijn er ook genoeg dranken zonder alcohol waar je prima van kan genieten.

Vorig artikelHollum
Volgend artikelFriese Macaroni