Friese Macaroni

Macaroni, wie houdt er nou niet van deze Italiaanse lekkernij? Er zijn zoveel varianten op te verzinnen waarmee je een heerlijk vullende maaltijd op tafel zet. Misschien wist je het nog niet maar ook Friesland heeft haar eigen variant bedacht. Uiteraard heet dit gerecht Friese Macaroni. De bereiding van dit gerecht duurt ongeveer 10 minuten. Daarna stop je de Friese Macaroni nog 20 minuten in de oven.

Ingrediënten Friese Macaroni

Dit gerecht is geschikt voor 8 personen en is dus handig voor een gezin of voor als je vrienden op bezoek hebt. Uiteraard kun je ook een deel van het gerecht invriezen voor later gebruik. Hieronder zijn de benodigdheden te vinden voor het maken van Friese Macaroni.

Macaroni spinach (Fries)

  • 1 kilo macaroni, vorm naar eigen keuze
  • 1 kilo verse Spinazie of 600 gram bevroren Spinazie
  • 800 gram Friese nagelkaas
  • 300 gram gesneden bacon
  • Boter
  • Scheutje olijfolie
  • Zout en peper

Friese Macaroni maken: eens iets anders dan de Italiaanse variant

Om te beginnen verwarm je de oven voor op 200 graden. Breng tegelijk een grote pan met water aan de kook. Zodra het water kookt laat je de macaroni in de pan glijden. Doe tegelijk een beetje zout en olijfolie in de pan. De olie voorkomt dat de macaroni gaat plakken en het zout geeft meer smaak. Breng het al roerend opnieuw aan de kook en laat het 7-10 minuten koken tot de macaroni beetgaar is. Hiervoor kun je ook de instructies van de verpakking gebruiken. Wanneer je verse spinazie hebt pak je nog een pan en laat je de spinazie in kokend water slinken. Zorg ervoor dat het vocht er zoveel mogelijk uit gaat.

Wanneer je diepvries spinazie gebruikt verwarm je deze in een koekenpan. Als de macaroni klaar is, giet je het water af. Als je verse spinazie hebt giet je ook hierbij het water af. Smeer vervolgens de ovenschaal in met boter. Brokkel de kaas in stukjes. Nu zowel de macaroni als de spinazie klaar zijn, begin je met een laag macaroni. Vervolgens komt daar een laag met bacon bovenop. Voeg nu de spinazie toe en vergeet niet om de maaltijd mooi te maken met de Friese nagelkaas. Mocht je het lekker vinden om het nog extra op smaak te brengen dan kun je wat peper toevoegen. Als je alle producten hebt toegevoegd is het tijd om het gerecht voor 20 minuten in de oven te plaatsen. Eet smakelijk! Of zoals de Friezen zeggen: lekker ite!

Vorig artikelFryske Mojito
Volgend artikelNes