Fries Scheepvaartmuseum

Ben je geïnteresseerd in de Friese Scheepvaart en de geschiedenis hier omheen? Informatie rondom de scheepvaart en de Friese zeemacht is allemaal te vinden in het Fries Scheepsvaartmuseum. Uiteraard is hier ook een hoop geschiedenis van de stad Sneek terug te vinden. Het Fries Scheepvaartmuseum is in Sneek gevestigd en als je van water en Friese geschiedenis houdt, zul je je in dit museum niet snel vervelen. Ook de kinderen kunnen zich hier prima vermaken doordat er een speciaal kindermuseum voor hen is bedacht.

Fries scheepvaartmuseum: Terug in de tijd

Wanneer je het Fries scheepvaartmuseum bezoekt, doe je dat voor 1 reden. Namelijk de scheepvaart! Dit museum gaat terug in de historie naar hoe dit allemaal verliep in de 17e tot 20e eeuw. Met een grote collectie van maar liefst 22.000 voorwerpen en bijna 43.000 foto’s leidt het je door allemaal verschillende boten. Binnenvaart, kustvaart, skûtsjes, visserij vrachtvaart: alles wat maar om boten gaat kun je hier vinden. Maar dat is nog niet alles! Ook duikt deze locatie dieper in de geschiedenis van Sneek. Zodat je nog meer leert over deze prachtige historische stad. Je kunt dit museum vinden op: Kleinzand 16 in Sneek.

Arrangementen Fries Scheepvaartmuseum

Het Fries Scheepvaartmuseum heeft verschillende Arrangementen zoals onder anderen een museum bezoek gecombineerd met een rondleiding, Stadswandelingen of museum en varen. Voor de rondleiding wordt verzocht om met een groep van minimaal 10 personen te arriveren. Vervolgens geeft een vrijwilliger een tour door het museum terwijl hij of zij meer informatie geeft over het Fries Scheepvaartmuseum. Dit heeft een tijdsduur van 45 minuten tot een uur. Wil je samen met een groep het museum bezoeken en lijkt het je leuk om een rondleiding te krijgen? Dan bedragen de kosten hiervoor € 8,50 per persoon.

Fries Scheepsvaart Museum

Liever gebruik maken van het arrangement Museum en varen? Dan kun je bij binnenkomst een kop koffie verwachten waarnaar de gids begint aan zijn rondleiding. Deze gids leidt jou niet alleen door het museum maar ook een stadswandeling door Sneek is hierbij inbegrepen. Zo zie je verschillende monumenten die bij deze stad horen. Na al dat wandelen zul je vast en zeker genieten in “Toerist V”, het schip van Rondvaartbedrijf M.van der Werf. Voordat het varen van start gaat heten zowel de kapitein als de bemanning jou hartelijk welkom. Het mooie van deze rondvaart is dat de lunch inclusief is. Terwijl jij twee uur lang op het water aan het varen bent kun je hier ondertussen lekker van genieten. De kosten voor dit arrangement bedragen € 32,50 per persoon. Voor meer informatie neem contact op met het Fries Scheepvaart museum via hun website.

Stadswandeling zonder rondvaart

Wil je een stadswandeling maken zonder gebruik te maken van een rondvaart? Dan kun je dit natuurlijk alleen doen. Maar samen met een groep van vier personen onder leiding van een gids kom je in ongeveer anderhalf uur veel meer te weten over de stad Sneek. Mocht je het lekker vinden om eerst een kopje thee of koffie te drinken dan kan dat in het museum voor een bedrag van € 1,00 per persoon.

Vind je het super leuk om te wandelen en houd je van geschiedenis? Dan is het wellicht een optie voor jou om het arrangement “Wandelen door de geschiedenis van Sneek” te kiezen. Tijdsduur hiervan is ongeveer 2,5 uur en voor een groep van 10 personen bedragen de kosten € 16,00 per persoon. Bij de prijs inbegrepen zit: het museum entree, rondleiding door het museum + de stadswandeling en de thee of koffie met een Friese Oranjekoek. Mocht je liever achteraf koffie of thee willen nuttigen in plaats van voor de rondleiding dan kan dat natuurlijk ook. De rondleiding begint in het museum en vervolgt zijn weg door de stad. Om je een goed beeld te geven van hoe Sneek vroeger was, eindigt de route bij de maquette van de stad. De bedoeling van deze rondleiding is dat je meer over de geschiedenis te weten komt die deze stad rijk is.

Kortom: er is genoeg te beleven in en rondom het Fries Scheepvaartmuseum. Kom ook langs en beleef het zelf!

Vorig artikelVuurtoren Harlingen
Volgend artikelTivoli en Cinema Leeuwarden