Home Bioscopen in Friesland Filmtheater Workum

Filmtheater Workum

Filmhuis Workum

De bekende Friese plaatsen zoals Drachten, Leeuwarden, Heerenveen en Sneek beschikken over een eigen bioscoop. Daarnaast beschikt Friesland over verschillende filmhuizen. Een filmhuis is kleiner dan een bioscoop. Ook zijn er vaak geen dagelijkse maar maandelijkse vertoningen. In Workum staat ook een filmhuis met de naam Filmtheater Workum en bevindt zich op Emmabuert 16. Let op: in de zomermaanden van juni tot augustus worden er hier helemaal geen films gedraaid.

Filmhuis WorkumFilmtheater Workum

In het filmhuis in Workum is het zo dat er elke eerste en derde woensdag van de maand een film draait. Om 15:30 uur wordt de zaal geopend voor de kinderfilms. Een half uur later, om 16:00 uur begint de film. Als je als volwassenen een film wilt komen kijken dan kun je de zaal in vanaf 19:30 uur. Ook hier begint de film een half uur nadat de zaal geopend is, om 20:00 uur dus.

Tarieven

Voor een kinderfilm in de middag betaal je € 3,50 euro per persoon. Een volwassen voorstelling bedraagt € 7 per persoon. Niet alleen losse kaartjes maar ook een 10-rittenkaart is hier aan te schaffen. Voor de middagvoorstelling kost deze € 30,- euro per persoon. Voor de avondvoorstelling kost een 10-rittenkaart € 60,- per persoon. Een voordeel aan zo’n kaart is dat deze niet persoonsgebonden is. Daardoor kun je deze delen met bijvoorbeeld vrienden, familie of misschien wel buren uit het dorp.

Het reserveren van kaarten kan tot één uur voordat de deuren van de zaal geopend worden. Tickets die je gereserveerd hebt, kun je tot een kwartier voor de film ophalen. Als je niet op tijd bent dan vervalt je reservering.

Een besloten feest

Wil je graag iets leuks doen met je collega’s of een familie uitje plannen? Of ben je een kinderfeestje aan het organiseren maar heb je nog geen inspiratie voor wat je kunt gaan doen? Twijfel dan niet om contact op te nemen met Filmtheater Workum. Deze filmzaal telt 43 stoelen en beschikt over ringleiding. Wil je graag een leuk uitje organiseren? Wees er dan snel bij. Ook voor advies staat filmtheater Workum jou te woord via info@filmtheaterworkum.nl

Zomers genieten van een film

Sinds oktober 2010 bestaat dit filmtheater. Drie jaar later in de zomer van 2013 werd er door Filmtheater Workum voor het eerst een buitenvoorstelling georganiseerd. Dit was zo’n succes dat het volgende jaar en het jaar daarop weer zo’n evenement gehouden werd. De bedoeling hiervan was om mensen gratis een relaxte avond aan te bieden. Men nam zelf stoelen en iets lekkers mee om vervolgens te genieten van een openlucht bioscoop. Dit evenement vond plaats op de Stedspôle in Workum.