Elfstedenpad wandelen

Zoals je ondertussen op onze website hebt kunnen lezen zijn er verschillende varianten om de elfstedentocht te volgen. Het Elfstedenpad kan natuurlijk niet achterblijven. Daarom kun je naast de elfstedentocht per schaats, per fiets en per step ook de route gaan wandelen. Wanneer je van wandelen houdt of juist een beetje actiever wilt worden is dit een hele geschikte wandeling. De tocht der tochten per voet afleggen houdt in dat je 283 kilometer gaat lopen.

Waar begint het Elfstedenpad?

Sinds het jaar 2018 is het mogelijk om het Elfstedenpad te wandelen. Het startpunt hiervoor is in Leeuwarden. Maar uiteraard zie je ook de steden Sloten en Hindeloopen. Het leuke aan deze nieuwe wandel route is dat het wel een lange tocht is, maar je kunt de totale route opsplitsen in meerdere etappes. In totaal zijn er wel 46 etappes. Het scheelt dat elke etappe goed te bereiken is met het openbaar vervoer. Op deze manier hoef je niet 283 kilometer in één keer per voet af te leggen. Het Elfstedenpad zou het Elfstedenpad niet heten als men niet langs dezelfde steden als de schaats elfstedentocht zou gaan.

Elfstedenpad

Je loopt langs alle elf Friese steden en ontdekt op die manier een aantal mooie plekjes van Friesland. Dit is natuurlijk ontzettend leuk! Niet alleen als je hier al jaren woont of misschien zelfs geboren bent. Deze wandelroute is ook ontzettend leuk voor wanneer je een keer op vakantie bent in Friesland. Als tourist wil je natuurlijk wel iets ontdekken van de plek waar je op vakantie bent. Houdt je er niet van om met een hele grote groep op pad te zijn? Dan kun je er ook voor kiezen om het Elfstedenpad te wandelen wanneer het wat rustiger is. Een ander voordeel is dat je deze route niet per se in de kou hoeft te volgen. Ook in de lente of zomer kun je genieten van een wandeling in de natuur.

Hoe loopt het Elfstedenpad?

Omdat je per schaats en per fiets al een soortgelijke route hebt, is er bij de wandelroute gekozen voor een net iets andere aanpak. Hierdoor wordt je als wandelaar verrast door andere plekken dan die je per fiets of per schaats zou zien. Zo is De Noardlike Fryske Wâlden een bonus die aan de elfsteden route is toegevoegd. Jouw beleving van de elf steden wordt hiermee verrijkt. Je ziet namelijk zowel de cultuur als de natuur op een hele nieuwe manier.

Trek snel je wandelschoenen aan ga erop uit!

Vorig artikelMartinikerk Sneek
Volgend artikelRestaurant Cantina Dolores