Cultuurhistorisch museum Sorgdrager

Zoals op het vaste land het geval is, zijn er ook een aantal musea te vinden op de Waddeneilanden. Eén daarvan is gevestigd in de plaats Hollum dat zich op Ameland bevindt. In het museum genaamd Sorgdrager kun je genieten van oude gebruiken op dit eiland en ontdek je zowel de geschiedenis van dit gebied als meer over de cultuur van dit waddeneiland.

Museum Sorgdrager

Sinds 1751 bestaat het Sorgdragerhuuske. Dit is een commandeurswoning waarin tijden van vroeger zijn terug te beleven. Op deze manier kun je erachter komen hoe de Amelanders eeuwen geleden hebben samengeleefd. In iedere ruimte van museum Sorgdrager kun je iets bijzonders ontdekken. Zo is er bijvoorbeeld een gedeelte van het Sorgdrager museum ingericht voor geschiedenis over de walvisvaart. Ook de zolderverdieping is leuk om te bekijken. Hier staat namelijk meubelkunst van de Amelanders.

Ben je op Ameland tijdens de vakantieperiode? Dan moet je er rekening mee houden dat de rondleidingen alleen worden gehouden op vaste tijdstippen en bepaalde data. Zo’n rondleiding is wel echt de moeite waard. Het leuke hieraan is namelijk dat iemand die Ameland heel goed kent je meeneemt op een historische reis. Hierdoor kom je langs speciale plekken van Hollum.

Ook als je met een groep museum Sorgdrager bezoekt is het aan te raden om een verzoek in te dienen voor een gids. De gids kan jou verschillende dingen over het museum en de omgeving vertellen die je waarschijnlijk zelf nog niet had ontdekt. Op deze manier wordt jouw museum ervaring verrijkt. Mocht je op Ameland zijn dan is dit museum echt de moeite waard om te bezoeken.

Tarieven en openingstijden

De toegangsprijzen voor kinderen bedraagt € 3,50 per persoon. De toegangsprijzen voor volwassenen bedraagt € 4,75
Als je met minimaal 15 personen bent, bedraagt het € 3,00 per kind en € 4,00 per volwassenen.
Van maandag 26 maart t/m woensdag 31 oktober 2018 is museum Sorgdrager geopend van 11:00 – 17:00 uur. Op zaterdag en zondag is dit 13:30 – 17:00 uur.

Museum Sorgdrager

In november wordt er rekening gehouden met de kunstmaand die op dit eiland plaatsvindt. Er gelden dan aangepaste openingstijden.

Op maandagen is het museum in november gesloten. Van dinsdag t/m zaterdag is het museum open van 10:30 – 17:00 uur.

Op zondag is het museum open van 12:00 – 17:00 uur.

Gedurende de maand december is museum Sorgdrager op vrijdag en zaterdag open van 13:00 – 17:00. Tijdens de kerstvakantie gelden dezelfde tijden, maar dan is het museum ook door de weeks geopend. Gesloten: 5 en 6 december, eerste kerstdag en nieuwjaarsdag.

Vorig artikelFryske Dúmkes
Volgend artikelHollum