Bornrif Vuurtoren Ameland

Bornrif vuurtoren Ameland is een 55 meter hoge toren die al stamt uit 1880. Sinds 2005 wordt het niet meer gebruikt voor de kustwacht. Wel is het nog steeds een monument dat goed onderhouden wordt en worden de lichten elke avond nog aangezet. Het heeft 236 treden met aan de bovenkant een redelijk panorama uitzicht over het eiland. Je kunt het vinden op de Bornrif vinden op de Oranjeweg 57 in Hollum.

Ontstaan Vuurtoren Ameland

Vuurtoren BornrifDe vuurtoren van Ameland werd in opdracht van Koning Willem III gebouwd in het jaar 1980. Het is een gietijzeren, ronde conische toren geworden naar het ontwerp van Q. Harder. De Bornrif vuurtoren in Ameland is uiteindelijk gemaakt door gieterij Nering Bogel. Zei hebben de onderdelen gemaakt en daarna naar het eiland verscheept. Het doel van was dat door het schijnen van 3 schitteringen per 15 seconden waarvan 2 keer 3 lichtstralen de boten begrepen waar het eiland lag. En met succes, want tot de dag van vandaag staat deze toren nog steeds op zijn plek.

Openingstijden Bornrif Vuurtoren

De openingstijden van de vuurtoren op Ameland variëren per seizoen. Je hebt de meeste kans om hem open te zien van 13:00 tot 17:00 uur geopend. Mocht je alleen de buitenkant willen bekijken dan kan je er altijd terecht. In de winter, herfst en lente is het regelmatig gesloten. Maar tijdens de zomerperiodes kan het ook zo zijn dat hij in de avond en ochtend ook geopend is. Al met al kun je er het beste even langsfietsen of de bus er naar toe nemen. Mocht hij dan gesloten zijn zie je de openingstijden aan de buitenkant en kan je naar strand Hollum voor een prachtige strandwandeling.

Tarieven Vuurtoren Ameland

Vuurtoren AmelandWanneer je een bezoek aan de Bornrif vuurtoren wil brengen is het van de buitenkant compleet gratis. Mocht je wel in de toren willen gaan dan kost het geld. Aan de binnenkant is op elke verdieping wat uitleg over het eiland en het ontstaan van de Bornrif. Daarnaast heb je aan de bovenkant een heel klein uitzicht. Verwacht er niet teveel van, voor de meeste mensen valt het aan de binnenkant wat tegen. Juist de buitenkant is zo mooi om te bezichtigen. Bij dit monument worden de volgende prijzen gehandhaafd.

  • Volwassene € 5,00 p.p.
  • Kind (5 t/m 12 jaar) € 3,75 p.p.

Vuurtoren Ameland genaamd de Bornrif is een echte aanrader en een must see voor als je op het eiland bent. Wanneer je meerdere dagen hier verblijft is het ook zeker mooi om het bij zonsondergang van verschillende locaties te bekijken. hou je niet zo van de drukt en wil je puur de buitenkant bekijken? Kom dan in de ochtend, dan zijn er eigenlijk geen mensen. Maar kan je toch volop genieten van de prachtige vuurtoren Ameland.

Vorig artikelTivoli en Cinema Leeuwarden
Volgend artikelExpeditieschip Willem Barentsz