Boerengolf Drachten

Wanneer je in Friesland bent is het een echte aanrader om eens te komen golfen bij Boerengolf Drachten. De boerderij waar je dit spel kunt spelen is gelegen in de Fryske Wâlden. Ondanks dat er in Friesland ontzettend veel weilanden zijn, heeft de provincie maar een aantal plekken waar je kunt reserveren voor het spelen van boerengolf. Houdt je van golven? Dan moet je boerengolf echt een keer proberen.

Bij dit spel doe je eigenlijk aan een vergrootte versie van het normale golven. Boerengolf Drachten is bedoeld als leuk en sportief uitje voor iedereen. Als je nog nooit aan boerengolf hebt gedaan zul je bij Boerengolf Drachten leren hoe het spel in zijn werk gaat. Omdat het spel in weilanden plaatsvind met koeien is het handig om laarzen of oude schoenen te dragen tijden deze activiteit.

Hoe wordt boerengolf gespeeld?

Zoals je al hebt kunnen lezen wordt dit spel in weilanden gespeeld. Deze weilanden worden vaak zoveel mogelijk in natuurlijke staat behouden. Hierdoor zul je dus niet een strak gemaaid golfveld vinden. Dit is dus al één van de grote verschillen tussen boerengolf en klassiek golven. Bij Boerengolf Drachten heb je een golfbaan van zo’n 2 kilometer. Door de weilanden heen zijn 10 holes geplaatst. De holes zijn te herkennen aan de putten in de grond waar een vlag bij geplaatst is. Uiteraard speel je bij boerengolf niet met een klein balletje. Bij deze sportieve activiteit speel je met ballen die je kunt vergelijken met een handbal. Ook de clubs zijn heel anders bij boerengolf dan bij klassiek golf. Bij Boerengolf Drachten speel je met een stok die het uiteinde heeft van een houten klomp. Dit kun je eigenlijk ook wel verwachten bij zo’n boerse activiteit.

Met hoeveel speel je boerengolf?

Boerengolf is een groepsactiviteit en speel je normaal gezien met maximaal 5 mensen per groep en zijn er twee groepen. Daarnaast is dit spel voor iedereen geschikt. Er is een scoreformulier waarop de naam van ieder groepslid wordt genoteerd. Vervolgens worden het aantal slagen per hole bijgehouden door deze te turven. Let op: het is zeer belangrijk om afstand te houden van de persoon die aan de beurt is. De eerste groep begint met het slaan van de bal vanaf het afslagpunt. Daarna is groep 2 aan de beurt. Vervolgens is de groep aan de beurt die de bal het verst van de hole af heeft liggen.

Boerengolf DrachtenPer slag mag de bal maar 1 stoklengte verplaatst worden en waarschijnlijk zou je denken dat dit richting de hole moet. Dit is echter niet het geval. Je mag juist niet in de richting van de hole slaan. De hole is namelijk het begin voor de volgende hole. Ook is er sprake van strafpunten. De bal mag absoluut niet in de sloot terechtkomen en ook zeker geen koe raken. Uiteindelijk heeft de persoon of groep die het minst geslagen heeft, gewonnen.

Boerengolf Drachten: ook ontzettend leuk voor kinderen

Het spel is ook zeker geschikt voor jonge kinderen. Bij Boerengolf Drachten heeft men er rekening mee gehouden om ook een speciale boerengolfbaan voor kinderen te maken. Bij deze versie van boerengolf is het de bedoeling dat ieder kind een bal speelt door de zelfgemaakte boerderijdieren heen. Het handige aan dit spel is dat het verplaatsbaar is. Zo kan men boerengolf buiten op een weiland spelen wanneer mooi weer is. Maar ook juist wanneer het buiten wat slechter weer is, kunnen de kinderen indoor spelen.

Kinderen vinden het vaak leuk om dieren van dichtbij te zien en daarom geven ze bij Boerengolf Drachten ook rondleidingen op de boerderij. Daarnaast is het in de zomerperiode mogelijk om de activiteit af te sluiten met een barbecue. Dit is zeker heel leuk voor wanneer je een kinderfeestje wilt geven. Voor meer informatie over de arrangementen kun je het beste de website van boerengolf Drachten bekijken.

Tarieven Boerengolf Drachten

Ben je enthousiast geworden om boerengolf te komen spelen in Drachten? Kom dan naar Boerengolf Drachten. Ook tijdens de winter is de boerderij geopend. Voor Boerengolf winterspecial betaal je als volwassenen €10,00 per persoon en voor kinderen €6,50 per persoon. De winterspecial betekent dat iedereen warme chocolademelk met slagroom en een speculaaskoek krijgt.

Kinderen t/m 12 jaar betalen een entreeprijs van €4,50 per persoon. Ook als zij Boerderijdierengolf willen spelen. Voor volwassenen kost boerengolf € 8,00 per persoon. Wanneer je als volwassenen boerengolf speelt kun je ervoor kiezen om ook de prijs van een tussendoortje te betalen. Denk hierbij aan een blikje drinken, een bifi worstje en een zakje chips. Als je dit doet, komt er 2 euro bovenop de entreeprijs. Wanneer je boerengolf betaald voor kinderen t/m 12 jaar inclusief een tussendoortje (hierbij is het bifi worstje vervangen voor een zakje snoep), zijn de kosten hiervoor €6,50 per persoon.

Vorig artikelRestaurant Strandpaviljoen de Branding
Volgend artikelSpeelbos Joure