Restaurant ’t Gerecht

Uiteraard kun je naar het Friese dorp Heerenveen gaan voor jouw sport work out, maar voor heerlijk eten kun je in deze plaats terecht bij Restaurant ’t Gerecht. Dit restaurant is zeer geschikt voor in de winter, maar ook in de zomer is dit een echte aanrader. Hier kun je heerlijk op het terras genieten van een drankje of lekker lunchen. Daarnaast is het ook mogelijk om verschillende arrangementen te boeken zoals bijvoorbeeld een Afternoon High Tea. Je kunt er ook voor kiezen om gezellig met je vrienden een High Beer of een High Wine te doen. Wist je al dat Restaurant ’t Gerecht met 4.5 sterren in 2018 verkozen is tot beste terras van Friesland? Wil je zelf eens ervaren hoe het is om hier te lunchen of te dineren? Dan kun je dit restaurant vinden aan Gemeenteplein 33 te Heerenveen.

Restaurant ’t Gerecht van tegenwoordig

Sinds 2012 draagt het gebouw de naam ’t Gerecht. Deze naam is ontstaan door alle voorgaande geschiedenis van dit pand. Doordat er vroeger verschillende overheidsfuncties in dit gebouw waren, vonden de huidige eigenaren de naam ’t Gerecht heel toepasselijk.

Restaurant 't GerechtVijf jaar na het openen van het restaurant is er gewerkt aan een uitbreiding. Waar je eerst alleen terecht kon voor het Grandcafé, kun je nu ook overnachten in het Boutiquehotel. Door deze verandering toe te passen, is er veel meer mogelijk in ’t Gerecht. Zo kun je genieten van een heerlijk ontbijt, lekker lunchen, romantisch dineren en vervolgens in je hotelkamer genieten van een goede nachtrust. Wil je gewoon even langskomen bij Restaurant ’t Gerecht voor een drankje of een (borrel)hapje? Ook dat is mogelijk.

Hoe is Restaurant ’t Gerecht ontstaan?

Restaurant ’t Gerecht gaat terug naar het jaar 1551 toen drie heren een Veencompagnie oprichtte. Dit werd ook gelijk de oudste veenkolonie van het hele land. Turf uitgraven was fysiek ontzettend zwaar werk, maar zij moesten toch hun brood verdienen. Later werd ontdekt dat turf heel goed werkt als brandstof. Daarom werd het ook voor meerdere eeuwen verkocht. De mannen kregen de bijnaam “De Heeren van ’t Veen” waardoor het dorp later bekend kwam te staan als Heerenveen.

Waar tegenwoordig Restaurant ’t Gerecht gevestigd is, stond vroeger het veenhuis genaamd ”De Moerborgh”. Vanaf de 17e tot de 20e eeuw kreeg het gebouw verschillende namen en functies. Zo is het ook een gemeentehuis en een belastingkantoor geweest. Ook heeft het pand voor korte duur “De Heerenkamer” geheten. In 1663 vond een echtpaar het mooi om in de grote zaal op het plafond een schildering te laten maken. Na verschillende restauraties kun je deze weer bekijken.

Openingstijden en Tarieven Restaurant ’t Gerecht

Restaurant ’t Gerecht is van maandag t/m vrijdag geopend vanaf 7:00 uur in de ochtend. Dit heeft er waarschijnlijk mee te maken dat je in het bijbehorende hotel kunt overnachten. ‘S morgens kun je dan heerlijk in het hotel ontbijten. Op de zaterdag en zondag kun je vanaf 8:00 uur in de ochtend in dit restaurant terecht. De kosten hiervoor bedragen € 14,50 per persoon.

Gedurende de rest van de dag en in de avond is het restaurant ook gewoon toegankelijk. De tarieven zijn aan de hogere kant. Dit heeft ermee te maken dat Restaurant ’t Gerecht al een goede naamsbekendheid heeft.

Vorig artikelBoornzwaag
Volgend artikelAttractiepark Duinen Zathe