Mirnser Klif

Het strand Mirnser Klif ligt aan het IJsselmeer bij het dorp Mirns. Het is een gebied dat voornamelijk bekend is door zijn mooie omgeving.Daarnaast is het een geliefde plek voor windsurfers, kitesurfers en andere watersport activiteiten. Om het water heen vind je een groot bos dat ook zeker een aanrader is om te bezoeken. Hierover kan je meer lezen in het artikel van Mirns zelf. Het klif kun je vinden door met de navigatie te rijden naar Murnserdyk 46A.

Strand Mirnser Klif

Mirnser KlifHet strand op het Mirnser Klif is klein maar heeft een mooie witte kleur. Samen met de rotsen en het gras eromheen krijg je een fijne plek om te relaxen op een zonnige dag. Als je op het strand komt kun je aan beide kanten ook door de heide heen langs het water lopen. De zon gaat aan deze kant ook onder wat natuurlijk mooie plaatjes oplevert. Naast het strand staat het Paviljoen Mirnser klif en daarnaast bevind zich een grote parkeerplaats. Er is altijd genoeg ruimte om te parkeren: ook op de meest zonnige dagen. Toch is het wel fijn om vroeg aanwezig te zijn op dit strand aangezien je dan een fijn plekje hebt om te liggen zonnebaden.

Meer informatie Mirnser klif

Zoals bijna bij elk strand is het ook op dit strand verboden voor honden. Dit geld zowel op het strand als in het water. Daarnaast zijn paarden, brommers en op vuur niet welkom. Dit strand heeft geen toezicht, wel wordt het water elk jaar gecontroleerd van mei t/m september. Het gebruik van het water en het strand is geheel op eigen risico. Voor e kinderen is er een speeltuin aanwezig, daarnaast is er in het water een band die aangeeft tot hoever het veilig is om te zwemmen.

Een mooie locatie om volop te genieten van het uitzicht of lekker los te gaan op de wind. Ook tijdens de winter is dit een prachtig gebied om met je partner of kinderen heen te gaan. Eerst heerlijk genieten van het water om daarna het bos in te duiken voor een frisse dennenlucht. Dit gebied heeft het allemaal! Wanneer neem jij een bezoek aan deze klif?