Makkumerstrand: het strand in Makkum

Het Makkumerstrand, gelegen aan de IJsselmeer, is een prachtig mooi strand in Makkum dat bekend staat om de watersport. Niet alleen in de zomer is dit strand, ook wel genaamd recreatiezone de Holle Poarte, mooi om te bezoeken. Ook in de overige maanden is dit gebied een gezellig wandelgebied. Mocht je echt willen genieten van de wandeling ga dan tijdens zonsondergang. Je kijkt uit over het water en ziet de zon volledig ondergaan: een mooi moment samen met je geliefde of vrienden.

Ben je meer van de actieve sporten? Ook dan is dit een goede plek door alle watersport mogelijkheden! Voor een bezoek aan deze mooie strand locatie kun je De Holle Poarte 10 in Makkum op je navgatie aanhouden.

Activiteiten op het Makkumerstrand

Strand Makkum
Voor watersport en andere activiteiten op het Makkumerstrand hoef je niet ver te kijken. Deze plaats is namelijk echt op toerisme gericht waardoor overal wel iets te doen is. Op het strand in Makkum zelf zijn er voor de kinderen speeltoestellen geplaatst. Ook is er een volleybalveld en zijn er winkels en restaurants waar je rustig kan zitten. Daarnaast komt er in de zomer altijd een ijscowagen langs die langs het strand rijdt of fietst om ijsjes te verkopen.

Voor de echte watersport zijn hier ook verschillende strandtentjes te vinden. Hier kan je denken aan zeilen, windsurfen en nog veel meer. De meeste activiteiten duren wel langer dan 1 dag: maar ook een dagcursus is goed mogelijk. Na een bezoek aan het strand kun je ook nog een bezoek brengen aan de binnenstad van Makkum. Hier staan zeer mooie gebouwen met een geschiedenis dat ver terug in de tijd gaat. Samen met de grachten en boten altijd een mooi plaatje opleveren.

Overige info Strand in Makkum

Doordat het strand in Makkum aan het IJsselmeer ligt bevat het zoet water. Ten noorden van het zwemstrand ligt het natuurgebied de Noordwaard. Dit gebied is een prachtig beschermd natuurmonument dat vooral ligt op voormalige zandplaten in ondiep water. Daarnaast siert dit gebied zich door de vele vogels, het riet en de ruigten. Vooral bij zonsondergang is dit een mooi gebied om te zien. Van mei t/m september wordt het strand goed in de gaten gehouden: zowel door een boot die regelmatig langs vaart als ook de controle van de waterkwaliteit. Van 16 april tot 1 oktober zijn honden op het strand verboden. Voor het rest van het jaar moeten honden aangelijnd zijn.

Parkeren bij het strand in Harlingen is geen probleem. Dichtbij het strand kan je betaald parkeren. Mocht je het geen probleem vinden om te lopen zijn er op de route ernaartoe aan de rechterkant verschillende velden waar je de auto kwijt kan. Sommige van deze iets verder gelegen velden zijn gratis, de andere velden zijn goedkoper om te parkeren.