Park de Folgeren

Park de Folgeren is een prachtig park in Drachten. Het is in 2014 aangelegd bij de omliggende wijken. Het bevat een groot meer met een aantal bruggen. Daarnaast is er ook een houten brug te vinden. Doordat het tegen een woonwijk is geplaatst merk je dat er veel gewandeld wordt. Dat is natuurlijk ook logisch omdat dit gebied in alle seizoenen erg mooi kan zijn. Naast het meer bestaat Park de Folgeren ook uit een klein bosgebied. Zo is er een wandelroute gemaakt door de bomen heen en kun je hier ook prima omheen fietsen. In de zomer verblijven de vogels hier waardoor je regelmatig kleintjes ziet. Een prachtige plek dus om samen of alleen een prachtige wandeling te maken.

Wandeling om Park de Folgeren

Zodra je het park inloopt kun je op verschillende manieren lopen. Je kunt een wandeling om het park maken of je kiest ervoor om wat zijpaden te nemen. Wat je ook doet: je komt altijd prachtige natuur tegen. Wil je echt genieten van het mooie uitzicht of wil je hier foto’s maken? Kom dan tijdens zonsopgang of zonsondergang op een mooie heldere dag naar dit park. Neem een kleed mee en mogelijk wat snacks om vervolgens heerlijk van het uitzicht te genieten. Het water is niet bedoeld om in te gaan zwemmen. Dit beschadigd namelijk de bouw van het park. Mocht je in deze omgeving buiten willen zwemmen, dan kun je het beste naar Zwemcentrum de Welle gaan. Wil je liever een strand pakken? Dan moet je iets verder rijden. De beste locatie is dan bij strand Earnewâld.

Honden uitlaten in Park de Folgeren Drachten

Park de FolgerenWanneer je een hond hebt en in Drachten woont is dit ook een prachtige locatie om je hond uit te laten. De hond kan hier vrij bewegen en is niet gelimiteerd aan ruimte. Let er wel op dat het dier niet overal los mag. Gooi daarnaast de poep in de daarvoor bestemde prullenbakken. Zo blijft het park voor zowel mens als dier begaanbaar.