Strand Earnewâld

Strand Earnewâld, oftewel Earnewoude is een prachtig gebied in nationaal park de Alde Feanen bij It Wiid. Een groot recreatiegebied waarbij dit zwemwater niet bij mag ontbreken. Het is een klein strandje maar toch erg populair in deze omgeving aangezien er hier niet veel stranden zijn. Op dit water varen er boten en zie je regelmatig zeilers voorbijkomen. Daarnaast is er om dit gebied heen het nationale park de Alde Feanen. Een prachtig natuurgebied waar je naast het zwemmen je dag goed mee kan vullen. Ook vind je hier het bezoekerscentrum It Wiid en het educatiebos. Genoeg te doen dus op deze prachtige locatie als je genoeg van Strand Earnewoude genoten hebt. Je kunt deze locatie vinden op Koaidyk in Earnewâld.

Zwemmen bij strand Earnewâld

Strand EarnewaldStrand Earnewâld, Friese naam van Earnewoude is een tijd geleden voorzien van een grote opknapbeurt. Nieuw vers wit strand is er neergelegd zodat iedereen hier weer volop kan genieten van het zwemmen en de zon. In het zwemseizoen van mei t/m september wordt het wat goed gecontroleerd. Mochten ze iets in het water tegenkomen dat niet goed is dan wordt deze plek direct afgezet. Zoals bij elk strand is ook deze plek geheel op eigen risico. Daarnaast is er geen toezicht aanwezig. Op een kleine afstand van zwemplaats Earnewâld is er een gratis parkeerplaats.

Heb je een fietsendrager? Dan is het een goed idee om het zwemmen te combineren met fietsen. Fietsen in de Alde Feanen is namelijk erg mooi en is tevens de beste manier om dit gebied qua natuur te ontdekken.

Strand Earnewoude: overige informatie

Het strand Earnewâld is een strand voor iedereen. Vandaar ook dat het niet toegestaan is om met auto of brommers dit gebied te betreden. Ook paarden en honden zijn niet welkom. In de omgeving eromheen kunnen deze wel weer rondlopen. Een kampvuur in de avond is hier niet toegestaan. Wel is het juist leuk om hier met zonsondergang te lopen: alleen of samen met je partner. Neem een dekentje mee om op te zitten en één om over je heen te gooien. Een fles wijn en wat snacks mee en je weet zeker dat je een leuke avond hebt. Voor rolstoelgangers is dit strand helaas niet geschikt. Wel kan je ervoor zorgen dat je speciale banden krijgt die geschikt zijn voor strandgebieden.

Strand Earnewâld is een klein maar fijn strand dat onder de omringende dorpen erg geliefd is. Daarnaast is de omgeving prachtig qua natuur waardoor je zo een leuke dag kan vullen zonder dat het geld gaat kosten. Een unieke kans om tot rust te komen en te genieten van dit prachtige natuurgebied.