Zwemcentrum De Welle

Zwemcentrum De Welle in Drachten: Of je nou graag baantjes trekt in het 50-meterbad of dat je liever van de glijbaan gaat, het kan allebei. Voor recreatief zwemmen is Zwemcentrum De Welle een geweldige locatie. Naast een glijbaan heeft dit zwembad nog meer leuke dingen te bieden zoals een draaikolk en een warm bubbelbad. Ook is er een buitenbad aanwezig. Voor de kleine kinderen is er een pierenbad met een fontein, glijbaan en is er speelgoed aanwezig. Verder is er ook gedacht aan voldoende ontspanning. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld een Turks stoombad te nemen om vervolgens ook van de sauna gebruik te maken.

Lekker ontspannen in Zwemcentrum De Welle

Wil je graag een wellness dag organiseren maar het niet te duur maken? Ook daar is het zwemcentrum in Drachten heel geschikt voor. Hier kost het namelijk maar € 9,00 euro om zowel van alle faciliteiten als van het zwembad gebruik te maken.

Er zijn verschillende ruimtes waar je kunt ontspannen. Denk hierbij aan de zonnebank, een infraroodcabine, de sauna, een Turks stoombad en een voetenbad. Wil je graag een beetje bijkleuren en na een duik in Zwemcentrum De Welle, lekker opwarmen? Ga dan voor 20 minuten onder de zonnebank. De kosten hiervoor bedragen € 8,00 euro. Dit is inclusief zwemmen. Het is aan te raden om van tevoren te informeren of de zonnebank nog beschikbaar is.

Wil je in de sauna? Houd er dan rekening mee dat het verplicht is om badkleding te dragen en om een handdoek mee te nemen. Als je wilt ontspannen in de sauna heb je twee keuzes, namelijk de keus tussen een gewone sauna en een infraroodcabine. Daarnaast kun je ook lekker genieten van een kleine buitenplaats of in de relaxruimte. Het combineren van alle faciliteiten maakt dat je de beste sauna ervaring krijgt. Het is belangrijk om van te voren en achteraf genoeg (water) te drinken.

Zwemlessen

Ook voor het volgen van zwemlessen kun je terecht bij Zwemcentrum De Welle. Met veel plezier wordt er les gegeven aan jouw kind. Hij of zij krijgt persoonlijke aandacht door deskundige instructeurs. Op deze manier is het ook leuker voor je kind om de zwemlessen te volgen. Vanaf 4 jaar mag jouw zoon of dochter leren zwemmen. De lessen worden op een speelse manier gegeven. Wat het volgen van zwemlessen bij Zwemcentrum De Welle bijzonder maakt is het online leerlingvolgsysteem. Op deze manier wordt het mogelijk gemaakt om de ontwikkelingen te volgen van jouw zoon of dochter. Hierop is terug te zien wat hij of zij kan verbeteren en wat er juist wel al heel goed gaat. Je hoeft je nooit zorgen te maken over les uitval. Op het moment dat een instructeur ziek is of om andere redenen er niet kan zijn, wordt er gezorgd dat een andere instructeur de lessen overneemt. Het voordeel hiervan is dat er geen vertraging kan worden opgelopen als het gaat om jouw kind.

Sportieve activiteiten in Zwemcentrum De Welle

Zwemcentrum De Welle

Naast het recreatief zwemmen, baantjes trekken, ontspannen en de zwemlessen is het ook mogelijk om te gaan aqua sporten. Denk hierbij aan Aqua jogging, Aqua Fysic en Aqua Bootcamp. Daarnaast is er ook survival zwemmen voor peuters en zwangerschaps-zwemmen. Genoeg te beleven in Drachten. Kun jij ook niet wachten om dit zwembad te bezoeken? Kom dan eens snel langs. Het is tenslotte zomer.

Openingstijden en Tarief

Voor de zomervakantie van 20 juli t/m 2 september gelden de volgende openingstijden voor het recreatiebad.

Maandag, woensdag en vrijdag: 10:30 – 21:30 uur.

Dinsdag en donderdag: 10:30 – 18:00 uur.
In de avond gebruiken Aqua groepen het recreatiebad.

Zaterdagen: 12:00 – 17:00 uur.
Zondagen: 9:30 – 17:00 uur. In de ochtend is het mogelijk om als gezin met je kinderen t/m 15 jaar te gaan zwemmen. Het 50-meterbad is op dezelfde tijd geopend.

Het 50-meterbad is elke doordeweekse dag geopend van 7:00 – 18:00 uur en van 19:00 – 20:30 uur.
In het weekend zijn de tijden van het 50-meterbad gelijk aan de tijden van het recreatief zwemmen.

De sauna en infrarood zijn dagelijks geopend op dezelfde tijden als het recreatiebad.
Informeer voor de zonnebank vooraf even wat de openingstijden daarvoor zijn en of er nog plek is.