IJsboerderij Veldstra Boere Iis

Stel je voor: je fietst of wandelt op een prachtige zonnige dag door Akkrum en je wilt graag een ijsje halen bij IJsboerderij Veldstra Boere Iis. Houdt er dan rekening mee dat deze ijszaak zich buiten het dorpscentrum bevindt. Je kunt er dus voor kiezen om eerst door het prachtige dorp heen te gaan en vervolgens je weg te vervolgen naar Jinshuzen 2 in Akkrum. Tussen dit dorp en Terherne vind je namelijk de IJsboerderij langs een boerenweg.

Een ijsje gaat er bijna altijd wel in en zeker wanneer je met kinderen op pad bent, is het ontzettend leuk om ze te trakteren op een ambachtelijk ijsje. Ben je zwanger en wil je kunnen genieten van een heerlijk ijsje? Ook daar heeft deze IJsboerderij aan gedacht door hun ijs te maken met gepasteuriseerde melk van 85 graden. Op deze manier hoef je niet extra te letten op de melksoort die je binnenkrijgt.

IJsboerderij Veldstra Boere Iis

Al sinds het jaar 1999 wordt hier vers en Fries roomijs bereid. Om het ijs te maken gebruiken de eigenaren zowel Italiaanse grondstoffen als de melk van hun eigen koeien. Voor de fruitsmaken is er gekozen om te werken met vers fruit. Dit maakt jouw ijsje natuurlijk alleen maar lekkerder. En waarom Italiaanse grondstoffen? Omdat deze geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen bevatten. Daarnaast wordt er ook meerdere malen per jaar door een controlebureau gecontroleerd hoe het productieproces in zijn werk gaat. Bevalt een smaak zo goed dat je er meer van wilt smullen? Vraag dan naar een ijspak om het mee te nemen naar bijvoorbeeld jouw vakantieadres. Je kunt het natuurlijk ook mee naar huis nemen als je in de buurt woont.

Smaken op IJsboerderij Veldstra Boere Iis

IJsboerderij Veldstra Boere IisWanneer je bij IJsboerderij Veldstra Boere Iis binnenkomt heb je keus tussen minstens 10 smaken ijs. Beide zijn te verkrijgen in zowel sorbetijs als roomijs. Denk aan smaken zoals Yoghurt bosvruchten, Stracciatella of Bloedsinaasappel. Maar ook speciale smaken zoals Kameleonbitter, watermeloen of Bubbelgum- en Smurfenijs kun je hier vinden. Afhankelijk van het seizoen of bijvoorbeeld wanneer het een feestelijke dag is, zijn er ook weer andere ijssmaken te verkrijgen. Paasijs is een voorbeeld daarvan, maar ook de ontzettend lekker smaak van Amarene Kersen. En wat dacht je van Honingijs? Ben jij meer van de standaardsmaken? Dan kun je natuurlijk ook voor een ijsje gaan met Aardbei, Vanille of Chocolade. Ook is het mogelijk om te kiezen voor suikervrij ijs. Dit is heel handig voor wanneer je diabetes hebt. Ook is er glutenvrije vanille ijs te verkrijgen.

Openingstijden IJsboerderij Veldstra Boere Iis

Je zou misschien verwachten dat de IJsboerderij alleen in de lente en in de zomer geopend is. Toch heeft het personeel ervoor gekozen om ook in de wintermaanden open te zijn. Van maandag t/m zaterdag kun je hier terecht voor een lekker fris ijsje van 10:00 – 18:00 uur. Op zondagen is de IJsboerderij gesloten.