Zwembad Wettervlecke Surhuisterveen

Zwembad Wettervlecke Surhuisterveen: Vind je het heerlijk om in de lente en zomermaanden lekker in de buitenlucht te zwemmen? Kom dan naar het openluchtzwembad genaamd Wettervlecke. Vanaf eind april tot september is deze accommodatie geopend. Voor meerdere jaren achter elkaar is zwembad Wettervlecke voor Surhuisterveen en omgeving de plek om te genieten en uiteraard te zwemmen. Wat dit openluchtzwembad zo ontzettend leuk maakt kun je hieronder lezen.

Activiteiten in zwembad Wettervlecke

Wanneer je in Surhuisterveen het openluchtzwembad bezoekt, zul je al snel er achterkomen dat Zwembad Wettervlecke in het bezit is van een bad dat 25 meter lang is. Dit zwembad heeft voor de allerkleinste kinderen een peuterbad en er is een ondiep bad met water dat oploopt tot 20 centimeter. Daarnaast beschikt Wettervlecke ook over twee duikplanken en zijn er startblokken. Er is dus genoeg ruimte om zo een duik in het water te nemen. De constante temperatuur van zowel het diepe als het ondiepe bad is 24 graden.

Ook is er een kleuterhoek speciaal ingericht voor kleuters. Hoewel dit een zwembad is en de kleuters zich prima kunnen vermaken in het pierenbadje, is er ook gedacht aan verschillende soorten speeltoestellen, een zandbak en zelfs een grasveld om te zonnen. Dat laatste is vast bedoeld voor de ouders die toezicht houden over hun kinderen. Er is een regel voor kinderen die ouder zijn dan 8 jaar. Zij worden verzocht om de allerjongste kinderen lekker te laten spelen en geen overlast te bezorgen. Daarom zijn zij niet toegestaan in de kleuterhoek.

Zonnen en spelletjes

Bij de Wettervlecke is het niet alleen mogelijk om te zwemmen, maar er is ook gedacht aan een groot oppervlak met gras waar men kan zonnen. Dit heet De Zonneweide. Je hoeft je geen zorgen te maken over jouw waardevolle bezittingen. Deze kun je tijdelijk in een kluisje doen. In ruil daarvoor krijg je een armband met een nummer die je weer inlevert op het moment dat je je spullen terug wilt.

Beach volleybalBen je niet zo van het zonnen maar wil je wel graag even het zwembad uit? Dan zou je kunnen gaan volleyballen op het beachvolleybalveld dat naast De Zonneweide ligt. Korfballen of voetballen zijn ook een optie. Ben jij meer van het tafeltennissen? Maak dan gebruik van één van de twee tafeltennistafels. Badjes en een balletje zijn tegen betaling van borg te huren. Ook kun je tegen betaling van € 1,00 euro gaan midgetgolfen op een parcours van 18 banen. Iedere vrijdag is het mogelijk om te gaan disco zwemmen.
Voor kinderen wordt er tijdens hun zomervakantie elke week een activiteit georganiseerd die plaatsvindt op woensdagmiddag om 14:00 uur. Kortom: voor een mooie zomerdag kom je naar zwembad Wettervlecke in Surhuisterveen.

Tarief en openingstijden Zwembad Wettervlecke

Voor kinderen t/m 3 jaar is er een vrije toegang.
Kinderen en tieners t/m 17 jaar betalen € 2,50 euro voor een kaartje.
Een kaartje voor volwassenen bedraagt € 3,50 euro.
Kijk op de website van zwembad Wettervlecke voor meer informatie over tarieven.

Zwembad Wettervlecke

Op de dagen maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag is het openluchtzwembad geopend van 9:00 tot 17:15 uur. Woensdag is dit van 9:00 tot 17:00 uur. Als er geen schoolvakanties zijn, is het zwembad op de dinsdagmiddagen gesloten voor recreatief zwemmen. Tussen 12:00 en 14:00 worden er school zwemlessen gegeven. Vanaf 14:00 uur kan men gewoon weer vrij zwemmen.

Maandag t/m vrijdag is het mogelijk om in de avond te zwemmen van 19:05 tot 20:15 uur.

In het weekend is het zwembad open van 13:00 tot 17:00 uur tenzij het slecht weer is. Dan gaat het zwembad een uur eerder dicht.

Van maandag t/m donderdag is tussen 18:30 en 19:05 uur het diepe bad alleen toegankelijk voor volwassenen trimzwemmers. Het is mogelijk dat een andere groep zwemlessen aan het volgen is.