Zwembad Kortezwaag Gorredijk

Zwembad Kortezwaag in Gorredijk is een overdekt zwembad dat in 2002 is ontstaan. Het bad heeft een warme temperatuur van minimaal 30 graden. Groot is het zwembad niet met een omvang van 7 bij 12 meter maar veel plezier kan je er zeker wel maken! De diepte loopt van 0.50 tot 1.40 meter. Hierdoor is het zeer geschikt voor zwemlessen en aquasport waar het ddan ook volop voor gebruikt wordt. Het zwembad bevind zich in een sportcentrum. De leden van dit sportcentrum kunnen na hun workout vrij zwemmen. Hierdoor is Zwembad Kortezwaag een unieke plek waar je volop kan genieten, sporten en relaxen.

Activiteiten Zwembad Kortezwaag

Aquafit Zwembad Kortezwaag GorredijkIn het zwembad in Gorredijk is het mogelijk om naast de zwemlessen ook ouder-kindzwemmen of Aquasport te volgen. Deze laatste wordt aangeraden voor als je van bewegen in het water houdt. Ook is Aquasport goed te doen als normaal sporten lastig is door lichamelijke klachten. Door in het water te bewegen is er minder kans op blessures en tegelijkertijd worden je spieren versterkt. Bij Aqua sporten kun je denken aan Aquavaria waar de workout gericht is op vetverbranding of Aquafit 50+ voor het volgen van een actieve les.

Ouder en kindzwemmen

Ben jij net vader of moeder geworden en wil je graag samen met je baby het water in? Vanaf het moment dat je kindje 12 weken oud is, kun je komen zwemmen in Zwembad Kortezwaag. Het bad is heerlijk verwarmd tot een temperatuur van 33 graden. Kun je zelf als ouder een keertje niet zwemmen, misschien wil opa of oma dan wel samen naar ouder en kindzwemmen. De kinderen worden in groepen ingedeeld van hun eigen leeftijd. Zo zijn de groepen onderverdeeld: van 12 weken tot 1 jaar. Van 1 jaar tot 2 jaar. 2 – 3 jaar. De oudste groep is voor kinderen van 2,5 tot 3,5 jaar. Is jouw kind 4,5? Dan wordt het tijd om zwemlessen te komen volgen.

Het doel van deze lessen is dat jouw baby of kindje vertrouwd raakt met het water en plezier hierin krijgt. Door jouw hulp als ouder leert het kindje om zowel op de buik als op de rug te drijven. Ook wordt ervoor gezorgd dat door de jaren heen beginnende beenslagen worden aangeleerd. Dit is heel efficiënt voor het moment dat jouw kind later zwemlessen gaat volgen. Enthousiaste zweminstructrices geven les in het binnenbad. Door middel van zingen in het water en door spelletjes te doen zijn dit hele leuke lessen die zeker aan te raden zijn. Ben je er nog niet zeker over of je echt met je baby wilt komen zwemmen? Kom dan gerust langs voor een proefles om te kijken of dit iets voor jou en je kindje is.

Let op: tijdens de feestdagen en vakanties wordt er geen ouder/kindzwemmen gegeven.