De Wetterstins Burgum

De Wetterstins in Burgum is een overdekte zwembad met een wedstrijdbad, instructiebad en zonnebankruimte. Het is dagelijks geopend maar beperkt in gebruik voor recreatief zwemen. Zo kan je er het beste vrij zwemmen op zondag van 9:30 tot 15:00 uur. Een mooi zwembad die voor de hele omgeving goed gebruikt wordt. Je vind dit zwembad op de Lauermanstraat 16B in Burgum.

Activiteiten Zwembad De Wetterstins

Binnenzwembad De Wetterstins is een zwembad dat grootschalig gerenoveerd is om aan alle eisen te voldoen. Hierin is voornamelijk gelet op gebruiksgemak en comfort. In het bad zijn zoals je kon lezen twee zwembaden aanwezig. Het wedstrijdbad heeft een omvang van 25x 15 meter. Het instructiebad is ongeveer voor de helft zo klein met 15x 8 meter. Het zwembad is elke dag geopend en wordt voornamelijk gebruikt voor activiteiten zoals kijklessen, wedstrijden en diplomazwemmen. Er is een tribune aanwezig waar 150 personen toe kunnen kijken. Daarnaast is er een mogelijkheid voor mindervaliden om het water in te gaan met behulp van een lift.

Op dinsdag en woensdag heeft dit zwembad een warm water dag. Dit houdt in dat het water extra warm wordt gestookt: Heerlijk als je net iets warmer wil zwemmen of wanneer dit goed is voor je lichaam.

Openingstijden De Wetterstins

De openingstijden variëren enorm en zijn ook afhankelijk van de activiteiten. Wel is het buiten de zomer gewoon elke dag geopend. In de zomervakanties houden ze andere openingstijden aan. Maandag t/m vrijdag is het dan van 13:00 tot 17:00 uur geopend. Zaterdag en zondag is het van 10:00 tot 14:00 uur geopend. Buiten de vakanties kun je het beste contact opnemen met het zwembad om verwarring te voorkomen.

Voor zwemlessen is er een inschrijvingsformulier aanwezig aangezien er een wachtrij staat. Wanneer het kind uitgenodigd is om zwemles te nemen moet je een zwempas aanschaffen. Hiermee kan het kind onder begeleiding van volwassenen gratis komen oefenen tijdens het recreatief zwemmen in De Wetterstins.

Tarieven Zwembad de Wetterstins in Burgum

Om recreatief te zwemmen in Zwembad Wetterstins betaal je 3,50 per keer. Kinderen tot 2 jaar zijn gewoon gratis. Tevens heb je de mogelijkheid om een maandkaart aan te schaffen. Hiermee kan je onbeperkt recreatief zwemmen. De prijs hiervan is 10 euro. Hiervoor heb je wel een zwempas nodig die eenmalig 5 euro kost. In de zomer is een toegangsbewijs iets goedkoper, namelijk 3 euro. Daarnaast kan je een zomerabonnement aanschaffen voor 20 euro. Hiermee kan je gratis zwemmen van 23 juli tot en met 17 augustus.

Een klein zwembad die toch zorgt voor genoeg activiteiten. Dat is wat Zwembad de Wetterstins Burgum voor mekaar krijgt. Niet alleen voor hun eigen dorp, maar ook voor de omliggende plaatsen is dit de plek om te gaan zwemmen.