Veerboot Vlieland

Wanneer je veerboot Vlieland van Rederij Doeksen wil gebruiken vanuit Harlingen komt er veel bij kijken. Maar de veerpont overtocht naar dit eiland is het zeker waard! Vlieland is een prachtig eiland om een paar dagen op te fietsen. Met de prachtige natuurgebieden en stranden doet dit als vakantieplek niet onder aan een ander land. Net als veerboot Terschelling vertrekt deze boot van Rederij Doeksen uit Harlingen. De prijzen en informatie zijn hierdoor over het algemeen dan ook hetzelfde.

Veerboot Vlieland: Rederij Doeksen

Om dit waddeneiland te bezoeken hoef je niet lang te wachten. Een overtocht is gewoon alle dagen van de week mogelijk. Met de gewone boot ben je in 1,5 uur aan de overkant. De snelboot doet het in de helft van de tijd, zo ben je in ongeveer 45 minuten in dit mooie gebied. Helaas is het dan niet mogelijk om een auto mee te nemen. Met veerboot Vlieland is er wel de mogelijkheid om met de auto op vakantie te gaan. Houdt er dan wel rekening mee dat je ruim van tevoren boekt aangezien de boot erg snel vol zit. Per persoon betaal je voor deze tocht ongeveer 26 euro. Voor de sneldienst betaal je uiteraard iets meer, je kan dan rekenen op ongeveer 40 euro. Voor een overtocht betaal je toeristenbelasting zodat het eiland onderhouden kan worden. Dit is een bedrag van iets minder dan 2 euro en komt bovenop de totaalprijs.

Wil je met de auto op Veerboot Vlieland? Dan werkt het net even iets anders en zit de prijs in de buurt van de 155 euro. Dit wordt berekend aan de hand van je kentekenbewijs. Je kan natuurlijk ook ervoor kiezen om gewoon met de fiets te gaan: dan ben je maar 15 euro extra kwijt. Wanneer je de juiste tarieven wil vinden kun je het beste even op de website kijken. Op de veerboot zijn gewoon toiletten aanwezig. Daarnaast zijn er restaurants aanwezig en kunnen de kinderen zich op verschillende manieren vermaken.

Tarieven Rederij Doeksen

Hieronder vind je een overzicht van de Tarieven van veerboot Rederij Doeksen. Houdt er rekening mee dat deze bedragen per persoon zijn. Er zitten dus nog geen autokosten en fietskosten bij inbegrepen. Fietsprijzen zijn afhankelijk van je leeftijd maar nooit meer dan 16 euro. De prijzen van een auto variëren per auto en worden berekend door middel van je kenteken.

Leeftijd  Winter Daltarief
zomer*
Zomer
0 t/m 3 jaar
(wel ticket nodig)
Gratis Gratis Gratis
4 t/m 11 jaar 12,82 10,26 13,26
12 t/m 64 jaar 25,76 20,60 26,66
65+ 23,12 18,50 23,92

Veerboot Vlieland: beleef het eiland

Wanneer je Vlieland bezoekt, bezoek je het meestal voor een paar dagen. Het is een klein eiland dat wel alles heeft wat je op een eiland zoekt. Bezoek een strand, ga naar een vuurtoren toe of neem een kijkje met een boot bij de zeehonden. Fiets langs de duinen en geniet van de rust om je heen: dat is waar alles hier om draait. Op onze website vind je meer tips over dit prachtige eiland. En wanneer je je goed genoeg ingelezen hebt is het tijd om veerboot Vlieland te pakken en alles waar je je druk om maakt achter je te laten, om daarna volledig in een nieuwe vakantie te stappen.