Veerboot Terschelling

Veerboot Terschelling van Rederij Doeksen is een veerpont die elke dag vanuit Harlingen naar het eiland vaart. Om de overtocht te varen zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kan je een boot huren, de gewone veerboot nemen of de sneldienst pakken naar Terschelling. Uiteraard is het ook mogelijk om te voet het avontuur aan te gaan en bij mooi weer te gaan wadlopen.

Veerboot Terschelling: Rederij Doeksen

Veerboot TerschellingWanneer je normaal gezien de overtocht maakt is de meest voor de hand liggende keus Veerboot Rederij Doeksen. Niet alleen om de prijs maar ook omdat dit de enige mogelijkheid is om je auto aan de andere kant te krijgen. Terschelling is een groot eiland waardoor een auto geen overbodige luxe is. Per persoon kost deze tocht ongeveer 26 euro. Voor de sneldienst moet je ongeveer 40 euro rekenen.

Hier bovenop betaal je mee aan de toeristenbelasting, dit kost ongeveer 2 euro. Wanneer je ervoor kiest om een auto mee te nemen moet je rekening houden met een prijs van 155 euro. Wanneer je een fiets meeneemt is dit rond de 15 euro. Voor meer informatie over de prijzen kun je hieronder de tarieven bekijken. Uiteraard kan je ook gebruik maken van de officiële website om de prijzen te ontdekken. Op de veerboten vind je verschillende activiteiten. Zo zijn er restaurants en toiletten aanwezig, kun je zowel buiten als binnen heerlijk zitten en zijn er speelattributen voor de kinderen. Zo vind je op een aantal boten ballenbakken in het dek. Dit mag ook wel aangezien de tocht zelf maar liefst 2 uren duurt! Daarbij is dit ook één van de langste tochten die je per boot kan maken naar onze waddeneilanden.

Tarieven Veerboot Rederij Doeksen

Hieronder vind je een overzicht van de Tarieven veerboot Rederij Doeksen. Houdt er rekening mee dat dit zonder auto is. De prijzen van een auto variëren per auto en worden berekend door middel van je kenteken.

Leeftijd  Winter Daltarief
zomer*
Zomer
0 t/m 3 jaar
(wel ticket nodig)
Gratis Gratis Gratis
4 t/m 11 jaar 12,82 10,26 13,26
12 t/m 64 jaar 25,76 20,60 26,66
65+ 23,12 18,50 23,92

Veerboot Terschelling: tips op het eiland

Zoals hierboven al aangegeven, is dit eiland echt een bezoek van meer dagen waard! Heerlijk genieten van de stranden, uitzichten en niet te vergeten: de vuurtoren. Je kan hier op een simpele manier van een heerlijke vakantieweek genieten. En dat zonder al teveel te reizen. Wil je meer weten over alles wat er op dit eiland te vinden is? Kijk dan vooral verder op onze website! Wij geven tips in de omgeving en leggen gelijk de beste plekjes van het eiland uit. Zo weet je zeker dat je alles uit het eiland haalt.