’t Natte Neuzenbad

Heb jij een hond die je graag wilt leren zwemmen? Dan zou zwemles voor jouw hond in ’t Natte Neuzenbad niet zo’n gek idee zijn. In Friesland is het mogelijk om je hond te leren zwemmen in het dorp Waskemeer. Deze plaats ligt ongeveer een kwartier fietsen en 7 minuten met de auto van Zwembad Haulewelle vandaan. Dit is een ontzettend leuk openlucht zwembad voor als je zelf lekker wilt gaan zwemmen, maar helaas niet geschikt voor je hond. Daarom is het maar goed ook dat ’t Natte Neuzenbad bestaat. Hier is het alleen niet toegestaan om zelf mee te zwemmen.

Wanneer jij jouw hond op zwemles doet is het aan te raden om een regenbroek en laarzen aan te trekken. In de zomer is een korte broek met waterschoenen ook een optie. De honden zwemlessen worden gegeven door Cobie van Mourik van Weperen.

Wat is ’t Natte Neuzenbad?

De eigenaresse van ’t Natte Neuzenbad kwam ergens rond 2002 met het idee om een hondenzwembad te beginnen. Zij en haar gezin hadden namelijk zelf een hond die graag in het water was. Na informeren bij de gemeente en de aanvraag van verschillende vergunningen, begon bij het gezin thuis de aanleg van een zwembad in een ruime loods.

Voordat dit gedaan werd, is er van tevoren ook bij dierenartsen navraag gedaan of het wel verstandig was om een zwembad speciaal voor honden te laten bouwen. Vervolgens was het belangrijk om o.a. uit te zoeken wat de juiste afmetingen voor het zwembad waren en hoe hoog de watertemperatuur moet zijn. De plannen zijn op papier gezet en de vergunning voor ’t Natte Neuzenbad kwam er. Hierna is men gaan graven en bouwen. Uiteraard kost het bouwen van zoiets best veel tijd. Ongeveer twee jaar na het opstaan van het idee is ’t Natte Neuzenbad in 2004 geopend.

Waarom zwemles voor jouw hond goed is

Wanneer je bezig bent met je hond versterkt dit de band tussen baasje en viervoeter. Je hond op zwemles doen is daarom een echte aanrader. Het gehele jaar is dit mogelijk in ’t Natte Neuzenbad dat overdekt is. Net als voor jou, is het ook voor jouw hond heel gezond om in beweging te blijven. De honden hoeven het niet koud te hebben want het water heeft een temperatuur van ongeveer 27 graden celsius.

't Natte Neuzenbad

Ook zit er geen chloor in het hondenzwembad waardoor het zwemwater schoon is. Heeft jouw hond het nodig om aan therapie zwemmen te doen? Dan is dat naast vrije tijd zwemmen ook gewoon mogelijk. Na het zwemmen is er de mogelijkheid voor jouw hond om heerlijk te douchen. Je hond vervolgens föhnen is ook mogelijk.

Openingstijden en Tarieven ’t Natte Neuzenbad

Doordeweeks is ’t Natte Neuzenbad van dinsdag t/m vrijdag open van 9:00 – 14:00 uur. Op zaterdag geldt een openingstijd van 9:00 tot 17:00 uur en op zondag kun je hier terecht van 9:00 – 12:00 uur. Op maandagen en feestdagen is het hondenzwembad gesloten. Per hond betaal je voor alleen het zwemmen € 17,50 per les.

Wil je graag dat jouw hond gaat zwemmen en vervolgens ook lekker gewassen wordt? Dan betaal je 3 euro meer per les. Kom je naar t Natte Neuzenbad om jouw hond alleen te laten wassen? Dan kost het € 12,50 per wasbeurt. Wanneer je het handig vindt om een handdoek van het hondenzwembad te gebruiken betaal je 1 euro extra. Het is ook mogelijk om gelijk een 11-badenkaart aan te schaffen voor € 175,-