Strand de Ulesprong

Strand De Ulesprong, oftewel Tsjûkemar Ulesprong in Sint Nicolaasga is een mooi gelegen strand aan de bovenzijde van het Tjeukermeer. Doordat deze locatie aan de A6 snelweg tussen Lemmer en Joure ligt wordt het in de zomer vaak druk bezocht. Het is goed bereikbaar en van veel gemakken voorzien. Je kan deze locatie vinden op de: Tsjukemarwei Sint Nicolaasga in de Fryske Marren. De toegang van strand De Ulesprong is volledig gratis.

Activiteiten strand de Ulesprong

Strand de UlesprongWanner je hier bij Strand de Ulesprong komt om te zwemmen weet je zeker dat je goed zit. Van mei t/m september wordt de waterkwaliteit namelijk goed in de gaten gehouden. Zowel op het gras als bij het kleine strandje kan je heerlijk je handdoek uitslaan en genieten van de zon. Uiteraard is dit ook zwemwater en kun je gerust tussen de lijnen zwemmen. De rest van het water wordt gebruikt door boten waardoor het niet aan te raden is om hierbuiten te zwemmen. Het gebruik van al deze locatie is geheel op eigen risico.

Op het terrein zelf vind je een speeltuin en kan je ook prima een balletje trappen. Honden zijn helaas niet toegestaan, daarnaast mag je hier ook geen vuur stoken.

Overige info Strand Tsjûkemar Ulesprong

Wanneer je deze locatie met de auto bezoekt kun je je auto gratis parkeren. Ook zijn er plaatsen waar je gerust je fiets neer kan zetten. Douches zijn aanwezig, hiermee kun je al het zoete water even afspoelen. Uiteraard vind je hier ook wat toiletten waar je gebruik van kan maken. Op het terrein zelf bevind zich een horeca gelegenheid waar je een hapje en drankje kunt eten.

Al met al is dit een fijne plek om op een hete zomerdag even te stoppen. Zeker als je op weg bent naar bijvoorbeeld je huis kun je hier gerust even een tussenstop maken om wat zonuren te pakken. Nadat je klaar bent stap je weer in de auto en rijdt je zonder een grote omweg gelijk weer door. Van dit zwemwater kan je in de zomer echt volledig genieten: wanneer kom jij eens langs?