Speelvijver Spokeplas

De Spokeplas oftewel het Spoekeplas is een mooi recreatieplas van maar liefst 5 hectare groot. Het ligt ten zuiden van Friesland in de gemeente Weststellingwerf ten zuidwesten van Noordwolde. Door zandafgravingen in het recreatiegebied Spokedam werd langzaamaan de plas steeds meer zichtbaar tot hetgeen dat nu omgedoopt is tot een heerlijke zwemplas.

Recreatiegebied Spokedam

Speelvijver SpokeplasWanneer je op een zonnige dag in de omgeving van Noordwolde bent, is een bezoek aan deze omgeving zeker een aanrader. Een groot bosgebied waar je heerlijk kunt wandelen, een prachtig park en ten noorden van dit alles de Spokeplas. In de zomer wordt dit uiteraard goed gebruikt als zwemwater. Maar in de winter en andere koude maanden is het ook prachtig om hier langs te lopen. Je vind hier dan ook paden om de gehele plas heen. Er is een speeltuin aanwezig. Daarnaast verkoopt een kiosk frisdrank en snacks. Om op deze locatie te komen kun je het beste parkeren op de Elsweg. Dit is tegenover de camping Heanestede. Vanaf deze locatie is het uiterlijk 100 meter lopen.

Zwemmen in speelvijver Spokeplas

Kom je hier puur en alleen om te zwemmen dan moet je wel rekening houden met de kou van het water. Daarnaast moet je altijd even controleren of het water geschikt is om te zwemmen en er geen borden of vlaggen hangen. Geen zin om een risico op te lopen? Dan kan je hier nog steeds prachtig wandelen en op het strand zitten. Natuurlijk kan je ook gebruik maken van openluchtzwembad De Dobbe die hier een paar meter verderop zit. Hier wordt het water goed in de gaten gehouden en kan je met een gerust hart heerlijk zwemmen.

Al met al is recreatiegebied Spokedam met recreatieplas Spokeplas een prachtige locatie waar je gewoon zowel in de winter als in de zomer veel plezier kan beleven. Of je nu kinderen hebt of met je partner een gezellige tijd wil beleven: wanneer je in deze buurt bent is dit zeker een aanrader!