Klimhal Heerenveen

In het sportieve dorp Heerenveen kun je Klimhal Heerenveen vinden op Abe Lenstra Boulevard 23. Deze locatie ligt dicht in de buurt van Oranjewoud waar ook weleens aan Boulderen gedaan wordt. Daarnaast is de bosrijke omgeving geschikt om een heerlijke wandeling te maken. De vorm van de klimhal loopt in een bolling waardoor je een andere klimervaring krijgt dan je waarschijnlijk gewend bent van andere klimhallen. Of misschien begin je juist voor de eerste keer aan de klimsport. Hoe dan ook zijn de klimwanden hier geschikt voor beginnende klimmers en klimmers die al iets meer gevorderd zijn.

Wat kun je verwachten bij Klimhal Heerenveen?

In deze klimhal kun jij je als klimmer helemaal uitleven. Er zijn namelijk in ieder geval 90 routes die verdeeld zijn over 30 touwen. De moeilijkheidsgraad varieert van 3 tot 8a+ en klimhal Heerenveen is 16 meter hoog. Ook is er een grote overhang van ongeveer 5 meter. Doordat er wekelijks nieuwe klimroutes bij komen, heb jij als klimmer steeds weer een nieuwe uitdaging. Een ander voordeel hiervan is dat er altijd schone grepen in de hal aanwezig zijn.

Vind je het fijn om te oefenen voor buiten klimmen voordat je in het buitenland een grote route gaat afleggen? Ga dan naar het gedeelte toe waar je kunt voorklimmen. In dit gedeelte van de klimhal hangen ongeveer 100 setjes voorklimtouwen in de wand. Het voorklimmen kun je doen op verschillende wanden, namelijk op een lichte of een zwaar overhangende wand. Maar ook een vlakke wand is hiervoor geschikt.

Boulderen

Klimhal HeerenveenDe Boulderwand bestaat uit 100 vierkante meter en is daarmee ook gelijk één van de grootste wanden waar je in Noord-Nederland kunt boulderen. Deze wand is 4 meter hoog en heeft 60 boulders. Van de boulders worden er steeds om de week 15 ververst. Op deze manier blijft ook dit gedeelte van de klimhal fris. Daarnaast zorgt ook hier de vorm van de wand voor uitdaging met een moeilijkheidsgraad van 3 tot 8. Door deze verschillende gradaties is het leuk om voor iedereen te boulderen. Steeds opnieuw kun jij je grenzen verleggen. Daarnaast kun je ook trainen voor Puur Boulder. Dit is een grote boulderwedstrijd die drie keer in het jaar plaatsvindt.

Gezellig Socializen bij Klimhal Heerenveen

Na afloop van het sporten nog even gezellig nakletsen met de mensen die je net ontmoet hebt? Of zijn er bekenden die je beter wilt leren kennen? Kom dan na het sporten naar het eetcafé om gezamenlijk een maaltijd te nuttigen. Iedere doordeweekse avond is het mogelijk om rond 18:15 mee te eten mits je je eerst per mail hebt opgegeven. Voor de daghap betaal je € 6,00 per persoon. Ben je abonnee van klimhal Heerenveen? Dan betaal je € 4,00 per persoon voor een heerlijk hapje eten. Zit je mond vol waardoor je even niet kunt praten? Dan kun je genieten van de wand vullende foto waar je de Zwitserse Alpen op ziet.

Heb je na het klimmen zin gekregen in lekkere verse jus d’orange of in appelsap dat uit de regionale boomgaard afkomstig is? Dan kun je deze dranken aan de bar verkrijgen. Toch liever frisdrank of misschien zelfs een Belgisch biertje? Ook dat kan lekker zijn bij je maaltijd. Wil je niet blijven eten, maar wel gezellig sociaal doen? Dan kun je er ook voor kiezen om de biologische koffie te proberen terwijl je met je kennissenkring napraat. Hoe dan ook het kan ontzettend leuk zijn om na het klimmen niet direct naar huis toe te gaan, maar juist even met een aantal mensen te blijven praten. Misschien houdt hier wel waardevolle vriendschappen aan over. Daarnaast kun je ook tips en tricks uitwisselen waardoor jullie van elkaar leren en allemaal beter worden in de klimsport.

Openingstijden en Tarieven Klimhal Heerenveen

Klimhal Heerenveen is normaal gezien gesloten op maandag. Op dinsdag, donderdag en vrijdag is de klimhal geopend van 17:00 – 23:00 uur. Op woensdag kun je hier terecht van 14:00 – 23:00 uur en in het weekend kun je hier komen klimmen van 10:00 – 17:00 uur. Deze tijden gelden voor zowel zaterdag als zondag.

Voor klimmen en boulderen zijn er verschillende entreeprijzen. Voor het klimmen in klimhal Heerenveen gelden de volgende tarieven: Voor kinderen t/m 6 jaar betaal je een entree van € 7,50. Hebben de kinderen een leeftijd tussen de 6 en 9 jaar? Dan zijn de kosten € 9,50. Vanaf 9 t/m 17 jaar is er voor het klimmen een entreeprijs van € 11,50. Deze prijs wordt ook gehanteerd voor studenten. Let op: hier moet je wel minstens 25 jaar oud voor zijn. Ben je 18 jaar of ouder? Dan betaal je € 13,50 voor een los entreekaartje. Vind je het klimmen na een aantal keren zo leuk? Dan kun je een abonnement aanschaffen en het klimmen en Boulderen combineren. Hiervoor betaal je t/m de leeftijd van 17 jaar € 50,00 per maand. Wanneer je 18 jaar of ouder bent is het € 62,00 per maand.

Tarieven Boulderen

Voor alleen Boulderen gelden er weer hele andere tarieven. Kinderen t/m 9 jaar betalen hier namelijk € 6,50. Val je binnen de leeftijdscategorie van 9 t/m 17 jaar? Dan betaal je € 8,50. Voor studenten met een minimale leeftijd van 25 jaar geldt dezelfde entreeprijs. Wanneer je 18 jaar of ouder bent is er een entreeprijs van € 10,50 per persoon. Vind je het Boulderen zo leuk dat je hier graag een abonnement voor aanschaft? Dan betalen kinderen en tieners t/m 17 jaar een bedrag van € 42,00 per maand. Ben 18 jaar of ouder? Dan kost een Boulder abonnement € 52,00 per maand.