Maretak Kerstmarkt Winsum

LET OP: SINDS 2018 IS DE MARETAK KERSTMARKT HELAAS GESTOPT.

De Maretak Kerstmarkt in Winsum is volgens velen de leukste kerstmarkt van het noorden. Nu zegt bijna elke markt dit, maar toch steekt deze er op zowel ervaring als grootte al snel bovenuit. Met overal kerstverlichting, stro op de weg, kerstbomen en volop kerstmuziek kun je er ook niet meer om heen: het is kerst en dat moet je vieren. Elk jaar wordt hier een kerstfair georganiseerd en komen er uit het gehele land standhouders die de mooiste en leukste producten aanbieden. Zo is het mogelijk om glùwijn, zalm en oliebollen bonbons te bestellen. En zijn er om je heen verschillende mogelijkheden om kerststukken en kransen in huis te halen. In 2018 vindt de Maretak Kerstmarkt plaats op zaterdag 15 december. Ben jij er ook bij?

Programma Maretak kerstmarkt Winsum

Maretak KerstmarktVanuit Frankrijk worden de wereldbereoemde Maretakken (mistletoe’s) alvast ingeslagen. De kerstman zit de beste looproute alvast uit te spitten en neemt zeker weten wat lekkers mee voor de kinderen. In het draaiorgel worden de kerstnummers geïnstalleerd en je kunt op de foto met een roofvogel of uil. Daarnaast vindt er twee keer een optreden van het Shantykoor de Blierbekjes plaats in de Mariakerk. Zoals je kunt lezen is er genoeg te doen naast de kerstmarkt zodat je heerlijk van deze middag kan genieten.

Maretak Kerstmarkt in Winsum start om 12:00 uur en eindigt om 18:00 uur. En in café de Trijesprong vindt er vanaf 16:00 uur live muziek plaats.

Samen een hele dag genieten

Wanneer je in deze buurt naar kerstmarkt Maretak gaat kun je het prima combineren met een tocht naar Cultuurstad Leeuwarden. Binnen 19 minuten ben je in de binnenstad en kun je hier genieten van allemaal andere activiteiten. Zo combineer je twee mooie dingen tot een mooi geheel waar je de hele dag van kan genieten. Maar ook in de omgeving van Winsum is het erg leuk om rond te rijden. Er zijn prachtige grote landschappen met verre uitzichten. Dit is zeker met sneeuw een mooi genot om naar te kijken.

LET OP: IN 2018 IS DE MARETAK KERSTMARKT HELAAS AFGELAST.